lördag, februari 09, 2008

Sju sanningar om mig

För ungefär hundra år sen fick jag i uppdrag av Stellapolaris att skriva sju sanningar om mig. Here it goes:

1. Jag är intresserad av självbiografier. Har kommit på mig själv med att fastna i flera självbiografier av unga, snygga, sleaziga, trasiga kvinnor som Traci Lords, Magdalena Graaf och nu senast Jenna Jameson. Men den absoluta favoriten är "The Dirt" om Mötley Crüe. Där har förvisso ett gäng snubbar huvudrollerna, men de är också sleaziga och trasiga.

2. Jag äger tillsammans med min sambo två marsvin. Har inte bloggat om det tidigare, trots att det är drygt ett år sedan vi skaffade dem. De heter Berit och Greta och det är jag som har hittat på namnen. Uppfödaren hade döpt dem till Amazing Grace och Avalanche, men vi ville ha lite mer opretentiösa, vardagliga namn. Från Grace var steget inte långt till Greta (eller... det är det egentligen, men inte om man bara ser till de två första bokstäverna). Och Berit passade namnmässigt bra ihop med Greta. För övrigt vill jag bara nämna att på tyska kallas marsvin Meerschweinchen, vilket jag tycker låter väldigt roligt.

3. Som jag tidigare bloggat om ska jag och sambon, om allt går som det ska, bli föräldrar till en riktig liten 08:a. Tilda planeras att födas året 08 i finaste 08-land, nämligen på Södersjukhuset i Bajenland på Kungliga Södermalm, precis som sin far och sin farfar. Dessutom flyttar vi till Stockholms kommun 1 mars. I dagsläget bor vi ungefär 60 meter från Stockholms kommun (kommungränsen går utmed planket på carporten).

Apropå att bilda familj vill jag påminna om att detta är ett styvt arbete.

4. Mitt sämsta inköp någonsin måste vara hemgymmet Total Gym som jag köpte för kanske 6-7 år sedan. Självklart köpte jag det mest för att världens hårdaste man, Chuck Norris gjorde reklam för det. Gymmet är säkert jättebra, det är bara det att jag aldrig har använt det. Någonsin. Det har aldrig ens monterats ihop. Den enda träning som mitt Total Gym har givit mig är den som jag fått när jag har släpat runt det mellan alla de lägenheter som jag flyttat till och från de senaste åren (och det är ett gäng). Men en sak är säker: Det följer inte med på en flytt till! Nästa flytt kommer att äga rum om tre veckor. Innan dess ska det säljas. Vill du köpa? Specialpriceforyoumyfriend!

5. Jag är väldigt manlig. I alla fall om manligheten mäts i antal hårstrån på överkroppen.

6. Jag är väldigt kvinnlig. I alla fall om kvinnligheten mäts i hur många dagar man vill vara föräldraledig.

7. Jag gillar att blogga om lättsamma grejer. Men jag är också i själ och hjärta en idealist och skulle egentligen vilja blogga mer om miljöfrågor, förtryck, ekonomiska och sociala orättvisor, lokala och internationella frågor - politik alltså. Varför jag ändå sällan bloggar politiskt är helt enkelt för att det kräver mycket jobb om man ska göra det ordentligt. Dessutom kan jag vara rätt lat på fritiden. Men om ni betalar mig 100 lax den närmaste månaden för att jag ska blogga mer politiskt och mer aktivt kan jag tänka mig att ta saken under övervägande... (känns upplägget igen? Här är föregångaren). För övrigt tycker jag att det är urbota korkat att säga att man är ointresserad av politik. Nästan allt omkring oss påverkas av politik - direkt eller indirekt. Säg en sak eller en aktivitet och jag ska säga dig hur det påverkas av politik.

För er som inte kan få nog av fakta om mig hänvisar jag till dessa tidigare inlägg:

100 saker om mig.

Cliff Hanger från A till Ö.

Egenheter.

11 kommentarer:

Anonym sa...

HAHAHA har du ett Total Gym alltså.

Hade jag bott närmare dig hade jag köpt det rätt av :)

Inte använt det ens, det är stort.

du är en första som jag hört ha köpt ett :)

Stella sa...

Thankju! Minnsann you did it!

Det där med "barngörandet" vet väl alla? Hahaaa! Gillade den tyska varianten Meerschweinchen väldigt mycket!Det måste jag nog blogga om, just DET ordet!

Men eeen liiten sak gör mig fundersam...vart drar du gränsen när du beskriver överkroppen? Räknas huvudet med?

För om! Så är även jag VÄLDIGT manlig!

Ha det! Hälsa minihäänger!

londongirl sa...

Kul att läsa. vet ni alltså redan att det är en Tilda?

TeachGirl sa...

Kul att veta fler saker om dig. Jag funderar ganska allvarligt på om födelseantalet kommer att öka väldigt mycket i 08-området nu under året. Andra funderingen är om övriga Sverige kommer att knipa nu under året...

londongirl sa...

Gulligt med marsvin förresten! Lägg ut bild på dem vetja!

Cliff Hanger sa...

El Pedro - Jag skyller allt på Chuck. Hans karisma fängslade mig. :-)

Du ska inte upp till Stockholm snart då? Specialpriceforyoymyfriend... ;-)

Stella - Jo ar wellkamm! :-) Jo, barnagörandet var känt. Men det var ju lite detlajer runt omkring också... Apropå hår får vi nog ta en annan definition. För din skull menar jag. Vi vill ju inte att du ska känna dig manligare än alla flintisgubbar (som jag dock inte är). :-) Allt på överkroppen utom på hjässan, okej?

Londongirl - Jo, med största sannolikhet blir det en tjej. På torsdag vet vi helt säkert, för då ska vi göra 4D-ultraljud! Och om det blir en tjej blir det troligen en Tilda, fast helt säker kan man ju inte vara (se blogginlägget "Namn på en dotter" som skrevs för runt en vecka (?) sedan). Det kan nog bli marsvisnfoton så småningom också. Men om inte förr är väl min oerhört hårda machoattityd verkligen körd i botten då... ;-)

Teachgirl - Kul att du är intresserad av mig, hehe. ;-) Jo, det sägs väl att det är en pågående babyboom nu, har jag för mig. Bra för dig och din kår! :-)

Jah Hollis sa...

Chuck Norris, mannen med hårväxt i hela ansiktet. Man har ju sett ett och annat avsnitt av Walker, Texas Ranger.
Chuck och hans rangerspolare sparkade ner folk till höger och vänster vid minsta misstanke om att de kunde vara skurkar.
Inget trams med förhör och anhållande och sådant där inte.
Nej en rak högerdoja i nyllet. :-)

www.youtube.com/watch?v=ByWlDJdSm8k

TeachGirl sa...

Med tanke på att jag är gymnasielärare och för närvarande på konvux så tar det i alla fall ett ganska bra tag innan denna boom märks för mig. :)

Cliff Hanger sa...

Jah Holis - Hehe... bra konfliktlösinng där... Sanningen är egentligen den att jag inte alls gillar action eller Chuck Norris. Men jag gillar chucknorrisfacts.com. :-)

Teachgirl - Desto bättre. Då är du varm i kläderna då anstormningen kommer. :-)

Anonym sa...

hey, jag skall på kurs i Sthlm snart, fast jag orkar nog inte släpa på hemmagymens moder Total Gym på tåget tyvärr.

Cliff Hanger sa...

El Pedro - Det är hemgymmens fader så det är lugnt. ;-)