onsdag, oktober 24, 2007

Vad var det jag sa?

I mitt jobb stöter jag på mina hundratals kollegor mest hela tiden. Vissa pratar man en del med, andra morsar man bara på då man möts ute på vägarna eller inne i någon rastlokal. För några veckor sedan pratade jag med en kollega som vi kan kalla Mustafa (jag vet inte vad han heter). Han berättade att han varken åt eller drack knappt någonting under en normal arbetsdag. När vi pratades vid pågick förvisso ramadan, men Mustafa sa att han knappt åt eller drack någonting annars heller när han jobbar. Han behövde inte det, påstod han. Jag, som alltid bär med mig en vattenflaska, varnade Mustafa för att denna självvalda torka kunde orsaka njursten. Det har jag nämligen hört från min mamma som drabbats av detta. Under njurstenssmärtorna hade hon så ont att dödshjälp faktiskt kändes som ett hett alternativ.

Igår träffade jag Mustafa igen. Han log lite skamset och berättade att han faktiskt hade fått ett njurstensanfall sedan vi pratades vid senast! Ett riktigt sammanträffande bara det. Och som lök på sammanträffandelaxen hade han dessutom råkat ut för det bara några timmar efter att jag varnade honom! Jag visste inte riktigt vad jag skulle säga. ”Vad var det jag sa” kändes drygt och överflödigt, så jag sa bara ”det talar för sig själv” och sedan, på ett så snällt sätt som möjligt, ”nu har du lärt dig en läxa”.

”När Cliff Hanger ger goda råd bör man lyssna”
Gammalt djungelordspråk.

10 kommentarer:

El_Pedro sa...

fast när du predikar om Hammarby upphävs det gamla djungelordspråket :)

stellapolaris sa...

Ingen är fullkomlig....inte ens jag...

londongirl sa...

Njursten är inte att leka med....min älskling fick det ett jullov och jag trodde han skulle dö. ONT gjorde det.:-/

Studiomannen sa...

Du är hård mot de hårda!

Cliff Hanger sa...

El Pedro - Bajen är min religion och jag är en av de heliga översteprästerna. Att inte följa mina ord leder garanterat till en plats på ett alldeles för varmt ställe!

Stellapolaris - Du överraskar mig gång på gång.

Londongirl - Min mamma trodde också att hon skulle dö. Verkar läskigt det där.

Studiomannen - Det där är ett av de andra djungelordspråken om mig som finns. Bra där, du har gjort din hemläxa. ;-)

Stefan sa...

njuris är fett ett straff för alla de goda såserna, feta pajerna, läckra ostarna... fan jag fattar inte varför vi har en njure om den inte kan lite sofistikerat skit!

hur svårt är det att säga "vad var det jag sa" med sådana defekta kroppsdelar... bah

:)

Cliff Hanger sa...

Stefan - Som du skriver: "fett ett straff". Jo, det är det nog. Ett fettstraff.

smultronpaj sa...

Jag ska minnas det. Har du några råd på lager eller?

Cliff Hanger sa...

Smultronpaj - Jo, man ska tydligen dricka alkoholfattig öl också för att undvika njursten. Ett annat gott råd är att inte slösa med energi - släck lampor som du inte använder och undvik tomgångskörning t ex.

la linda sa...

hmm... tror jag är en som borde lyssna på ditt råd annars kanske du får ett nytt inlägg av mig nästa vecka där jag råkat ut för detsamma. jag är pinsamt dålig på att dricka vatten.