tisdag, oktober 09, 2007

Skandalen på Söderstadion

Jag tänker absolut inte försvara att någon slänger in vare sig snusdosor, plastölglas eller konfetti mot en linjedomare, trots att denne missat att en helsingborgare varit tre meter offside och att domaren därmed indirekt orsakat ett insläppt mål för Hammarby. Trots att jag delar ilskan och frustrationen hos "kastarna" tänker jag inte försvara det. Det är aldrig rätt att kasta in föremål mot domare. Om inte annat så för att det är bättre att skänka mynten till tifogruppen i stället för att orsaka böter.

Men, som Grönvita sidan upp tidigare konstaterat, är det tydligen en milsvid skillnad på hur domarkåren hanterar sådana här situationer, beroende på vilka lag och supportrar som är inblandade. När aik-fans kastar in saker mot en blödande spelare är det tydligen inget större fel med det. Men när personer i bajenklacken skvätter lite öl på en synskadad stins – ja då jävlar ska det slås på stora trumman och statueras exempel. Och det är just denna inkonsekvens som är den verkliga skandalen - domarskandalen.

För övrigt tycker jag att mina foton från Assos förtjänade fler kommentarer.

13 kommentarer:

SixesAndSevens sa...

Kommentarer på dina bilder..? Äh, man blir ju bara sur för att man inte har möjlighet att åka dit själv..!


(men de var fina...)


:)

TeachGirl sa...

Precis. Vi sitter bara och är avundsjuka. Vill också!

Skitsnygga foton. precis vad som behövs när det är typ 4 grader i hufvudstaden.

El_Pedro sa...

synskadad stins?
varför anlitar ni okunnig tågpersonal till era matcher där uppe?

bilderna är ruggigt fina förresten.

det luktar guld här nere på bästkusten. bara så du vet

Cliff Hanger sa...

Ni är för gulliga. :-) Jag kan själv vara dålig på att ge kommentarer ibland (t ex när jag har mycket annat att göra). Och jag skriver inte bara för att få kommentarer. Men... visst måste jag erkänna att ibland blir man lite besviken om det kommer mycket mindre kommentarer än man hoppats på. Man är ju inte mer än människa. Sedan kan jag lite ödmjukt tillägga att det var lätt att få fina foton med såna vyer. Men tack ska ni ha!

El Pedro - Vi har inte anlitat tågpersonalen, vi har blivit påprackade den. Så länge djurgården inte tar guld är jag nöjd, efter omständigheterna. Sedan får den ädlaste valören hamna på vilken kust som helst, för min del. Men höll inte du på Gais?

Emma sa...

Det var...många foton...och fina. Du gör typ som Andreas. Tar 100 foton på utsikter och inga på mig. Varför DU skulle ta foton på mig är iofs inte helt begripligt men Andreas borde trots allt göra det.

Kommentarer är jag väldigt seg på att lämna men jag läser. Varför jag inte lämnar kommentarer? Antar att jag är en ouppfostrad jävel helt enkelt.

Studiomannen sa...

Jag ska i alla fall sluta skriva kommentarer på GVSU genast. Nu är det någon pajas som försöker använda mitt namn och skriva idiotkommentarer.

MEn här kan jag ju kanske skriva... om jag ber snällt!

Cliff Hanger sa...

Emma - Tack. Bättre sent än anldrig. ;-) Jag tar foton på sambon också, men vi är ju lite hemliga av oss, så de fotona läggs inte upp här. Men det ska erkännas att utsiktsfotona är i majoritet. EN av anledningarna till detta är att utsikterna alltid ställer upp... Ouppfostrad? Jag får nog be Andreas att ge dig smisk!

Studiomannen - Skumt att någon använder ditt alias på GVSU. Undrar varför. Konstigt. Du behöver inte be om tillåtelse för att kommentera här, men stötande kommentarer kan få mothugg! ;-)

El_Pedro sa...

är relativt neutral - Gais är lite coolare än IFK dock.
Men bara guldet ligger här e jag nöjd

barajagjohanna sa...

Jag tycker iofs det brukar bli ett jäkla rabalder när AIK-"supportrar" bråkar.

Sen är jag lite nyfiken. Är det Hammarby = fotboll som du håller på, eller är du Hammarbyare överhuvudtaget vad gäller typ hockey och bandy också?

Cliff Hanger sa...

El Pedro - Jo, Gais är lite mer hårdrock och IFK är lite mer disco, eller hur?

Barajagjohanna - Jo, visst kan det (med viss rätt) bli mycket rabalder när aik-fans bråkar. Men när det gäller bråk som drabbar det som sker på fotbollsplanen behandlas aik-fansen milt. Även andra fans än aik:s har behandlats mildare än Bajens i detta avseende.

Jo, jag är hammarbyare när det gäller alla sporter. Men jag är mest hardcore-supporter i fotboll. Har säsongskort i klacken och missar sällan en match. Sport nummer två för mig, supportermässigt, är handboll. Där går jag på matcher då och då. På tredje plats kommer bandyn. Hockeyn är hopplös. Så fort Bajen har ett bra lag på gång försvinner det en massa spelare till adnra klubbar. Så hockeyn har jag mer eller mindre gett upp. Och beträffande Bajen speedway - på mina grönvita gympadojor står det "Hammarby Speedway". :-)

barajagjohanna sa...

Okej. Tack för svaret. :) Förstår att du gett upp vad gäller hockeyn. Onsdagens match mellan Leksand och Hammarby slutade ju 4-0, men hade lika gärna kunnat få tvåsiffrigt. Leksand var inte överdrivet bra med andra ord, men Hammarby var sjukt dåliga, förutom målvakten.

Anyway. För mig är det hockey som gäller. Men det är klart, Leksand har ett otroligt bra lag i baseball och det är klart att det är roligt om det går bra för dem... :)

Cliff Hanger sa...

Hockey känns såååå ointressant... Goalball är det som gäller! ;-)

宮保雞丁mika sa...

That's actually really cool!AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,做愛,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟