tisdag, oktober 02, 2007

Myrthos Beach och Assos på Kefalonia

Jag tänkte att det vore roligt att lägga upp lite foton från Kefalonia. Som en del av er vet var vi ju där på semester i två veckor nyligen. Det visade sig ganska snart att bilderna över Myrthos Beach krävde ett eget inlägg. Myrthos Beach är en alldeles fantastisk strand, som påstås vara den mest fotograferade stranden i Europa. Att stranden har en vackert vit sand är bara en liten del av förklaringen till detta. Andra faktorer som bidrar är inramningen med Myrthos-bukten, de storslagna ljusa kalkstensbergen och vattnets färger, som växlar från djupblått till turkost. Plus att det finns utmärkta utsiktsplatser vid båda sidorna om stranden. Orten som syns i bakgrunden på vissa bilder är den otroligt vackert belägna och dessutom fantastiskt pittoreska och mysiga lilla orten Assos. Många superlativ här, men de är faktiskt utomordentligt välmotiverade. Notera också bilvägarna som dels löper utmed bergen, dels ringlar sig i serpentinsvängar ner mot stranden.

Jag vet att detta är sjukt många bilder på samma motiv, men det är bara att erkänna: Jag är och har så länge jag kan minnas alltid varit en utsiktsfetischist av rang och dessa vyer över Myrthos Beach och Assos är som våta sanndrömmar. Förlåt mig därför för att jag inte ville sålla så hårt i urvalet av bilder.

Som vanligt går det bra att klicka på bilderna för större version.
13 kommentarer:

londongirl sa...

Men hur högt upp kan man komma egentligen för att få en bild? Måste säga att jag blir impad! Du får jättefina bilder där uppe från höjderna. Jag skulle nog legat kvar på stranden och fått helt andra vinklar. ;-)

Blir lite sugen på Grekland igen....

Pash sa...

Oj! Det är vatten.. och en vik.. och vatten.. och en vik.. och vatten.. och en vik.. och träd.. :)

Ser ut som ni haft det skönt. Själv sticker jag på någon form av sista minuten den 15:e oktober. Kan Kefalonia fortfarande vara varmt då?

Cliff Hanger sa...

Londongirl - Det vär jättebra ordnat med utsiktspunkter vid sidan av bilvägen som löpte utmed bergssidorna. Om du kollar noggrannt på vissa foton så kan du se vägen utmed bergen. Vi var faktiskt itne nere på stranden även om det var nära att vi åkte dit. Biluthyraren sa att vägen ner dit var farlig (fast vi åkte senare på vägar som måste ha varit minst lika farliga) och dessutom skulle vi iväg till andra ställen.

Pash - Jag vill egentligen svara ja på din fråga, bara för att jag vill att du också ska förföras av Kefalonia. Men i ärlighetens namn är det nog inte så jättevarmt då. Inte tillräckligt för att sola i alla fall. Men det är ju åtminstone mycket varmare än i Sverige.

TeachGirl sa...

Skitsnygga bilder! Inte ett dugg avundsjuk. Verkligen. Ursäkta mig medan jag går & dunkar huvudet i väggen...

- Vart ska du åka då?
- Uddevalla. Finns det nå' kaffe?

Tack Hasse & Tage för den lätta ripp-offen. :)

lisa sa...

snygga bilder. men SLUTA LÄSKAS!

norrsken sa...

Vackert!

Anonym sa...

Det ser ju ganska trevligt ut...!//KFL

Cliff Hanger sa...

Teachgirl - Hehe... Uddevalla är väl fint! Men jag vet inte säkert. Sambons brors husvagn står där hela säsongen i alla fall.

Lisa - Tack. Men vad menar du med "läskas"? Var det läskigt på nåt vis?

Norrsken - Tack.

KFL - Det var trevligt också. :-)

jill sa...

Jag känner mig redo för ett riktigt besök också nu. =)

Cliff Hanger sa...

Jill - Just do it! :-)

Den oäkta fru Hanger sa...

Sorry darling, men brorsan har sålt husvagnen. Tydligen tycker inte tonårssonen att det är speciellt spännande med Uddevalla längre... Konstigt!

Usch va jag längtar tillbaka när jag ser bilderna...

Coola Morsan sa...

Uhh, vad jag plötsligt blir Greklandssugen. Häftiga stränder är det bästa jag vet.

Anonym sa...

Hej! Jag sitter och funderar på var vi ska åka med vår 1 åring i september/oktober, tror du att Myrthos Beach området kan vara något för oss? Har du tips på boende och annat? Tack så mycket!!