måndag, maj 28, 2007

Universums mest trångsynta?

Ikväll är det Miss Universum-tävling. Konstigt nog är bara deltagare från denna planet med i spektaklet. Vem vet, det kanske finns riktiga überpuddingar någon annanstans i universum som är mycket hetare än de jordkvinnor som samlas i Mexico City ikväll? Vem vet vilka överjordiska (häpp!) skönheter som kanske struttar omkring i andra änden av Vintergatan, eller kanske rentav på Gliese 581, den där planeten som har en röd dvärg svansades runt sig, ni vet.

Om vi förutsätter att det finns Miss Universum-kandidater i andra delar av universum är det dock inte säkert att vi med vårt jord-perspektiv skulle finna dem attraktiva. Ungefär på samma sätt som att vi i Sverige inte kunde förstå hur en glasögonprydd Lotta Bromé-look-a-like och en Dame Edna-kopia med folie på skallen kunde vara så populära i östeuropa medan vårt stolta The Ark inte alls gjorde sig förstådda hos samma östeuropeiska publik i en viss musiktävling som avgjordes nyligen.

I Nacka finns det en företagare som kallar sin inrättning för "Universums bästa biltvätt". Det mest imponerande med detta är inte hur bra den biltvätten måste vara, utan vilket enormt arbete mannen bakom marknadsföringen måste ha lagt ner på att försäkra sig om att det verkligen inte finns någon bättre biltvätt i hela universum. Och i Hökarängen sitter Rex, som på något märkligt sätt kommit fram till att just hans blogg är tråkigast i hela universum. Wow!

I Miss Universum-tävlingen tror man alltså tydligen att universum är det samma som jorden. Och i USA tror man att USA är det samma som världen. Hur ska man annars förklara att deras baseball-liga heter World Series?

Själv är jag i alla fall garanterat universums enda Cliff Hanger som bor i Sverige. Så det så.

8 kommentarer:

malin sa...

Så fort jag tänker på att något annat förmodligen finns ovan molnen, får jag huvudvärk och blir lite yr. Då sätter jag mej ner och nöjer mej med att det nog är jag som är bäst i universum. =)

Intressant dock att 11-åringar begriper att de är en del av så mycket annat. Hur många gånger har man inte läst brevvänsannonser som berättar att "Jag är en tjej som söker brevisar och jag bor i Växjö, i Sverige, i Norden, i Europa, i världen, i vintergalaxen, i universum!"

Cliff Hanger sa...

Visst har man många gånger sett såna där annonser. Men "vintergalaxen" var något nytt för mig. ;-)

Maverick sa...

Känns lite som småkids i skolan som säger "jag e bäst i världen" och den andra svarar "ha, men jag är bäst i universum". Detta med tanke på att det 1:orna i de nationella tävlingarna deltar i Miss Universum och 2:orna i Miss World. Ställer mej lite frågande till varför jag överhuvudtaget vet detta...

För övrigt så e ju World Series en världstävling, bara att 262 av 263 länder inte deltar :-)

Forss sa...

Ja det är intressant det här med företag som kallar sig för "billigast i göteborg", "billigare kan du inte hitta i sverige". Idag var det extra tydligt att det inte kan ligga allt för mycker research bakom dessa uttalanden. Det var en researrangör som annonserade i Metro. "Billigast till Kroatien" var rubriken. Till höger om denna annons var det en från ett annat företag. Lustigt nog hade detta företag ännu billigare resor till just Kroatien.

Jag tror inte på sånt där utan jämför alltid priser själv innan jag köper något. Det brukar vara det bästa.

/forss.blogg.se

Agipman sa...

På ett stor bryggeri har man just därför skippat reserchen och istället satt ett litet "förmodligen" framför.

"Carlsberg - probably the best beer in the world."

"Cliff Hanger - probably the best CliffHanger-blogg in the world!"

:-)

Pash sa...

När jag var liten och man skulle överträffa någon kompis så sa man ju "stjärnstopp", och det enda som kunde överträffa "stjärnstopp" var det något luddiga "universums diamant". Efter det kom man inte längre.

Det kanske tävlingen istället borde heta?

Cliff Hanger sa...

Maverick - Ja, som Pash är inne på borde de kanske ha en "Miss Stjärnstopp-tävling också". :-)

Forss - Ja, såna där annonser stöter man på då och då. Men det var lustigt att du hittade de där Kroatien-annonserna på samma sida! :-) Finns det inte en lag mot falsk marknadsföring?

Agipman - Spanx. Och i gengäld måste jag säga: "Agipman - probably the one and only Agipman in the world" :-)

Pash - "Universums diamant" har jag aldrig hört talas om, jag trodde att stjärnstopp var värst - men det är klart, det är väl ett uttryck från stenåldern, när du var ung. ;-)

Stefan sa...

och jag är av den åsikten att Universum enkom bildast för att jäklas med mig.

det du