måndag, april 02, 2007

Svenska ord - inget för Sverigedemokraterna

De politiska ungdomsförbunden hade tydligen bjudits in till att låta en representant göra högskoleprovets ordkunskapsdel, kan man läsa i bland annat Stockholm City. Resultatet var inte alls förvånande för mig, men inte desto mindre roligt var det att Ali Esbati och Camilo Goine klarade sig mycket bättre än Sverigedemokraternas representant. Ali Esbati t ex hade rätt på 39 av 40 frågor, medan Sverigedemokraternas "svenska-expert" endast hade 23 rätt.

Apropå svenska ord vill jag ta tillfället i akt att rekommendera Just D:s album med just titeln "Svenska ord", samt Hasseåtages verk i "AB Svenska Ord".

8 kommentarer:

lisa sa...

Tur för sd att det inte var ett sånt där språktest...

Helenita sa...

Ha ha, visst blir det lite dråpligt när man ställer upp det sådär. Men samtidgt ska man passa sig för att hamna i samma schablonfälla som Sverigedemokraterna är kända för - ett dumhuvud gör inte ett parti.

jill sa...

Helenita har rätt i det hon säger. Men i Fbg fullmäktige är det en bedrövlig nivå SD ligger på. När det väl är där vill säga...

Studiomannen sa...

Cliff: vi har andra problem att brottas med. Tre av våra gemensamma vänner har stängt ner sina bloggar av samma orsak. Eller kanske var det ännu fler. Jag vet inte skälen, men det lär ha att göra med en del anonyma idioter.

Cliff Hanger sa...

Lisa - Ja, det vore stor humor om det visade sig att många sverigedemokrater inte skulle kvalificera sig för att bli svenska medborgare. :-)

Helenita och Jill - Jag vet att man ska passa sig. Därför höll jag igen raljerandet i mitt inlägg. Man behöver absolut inte vara världsmästare på svenska för att vara svensk, tycker jag. Detta var dock bara så dråpligt, och jag hoppas att det känns som en käftsmäll för Sverigedemokraterna.

Studiomannen - Jag har kommenterat på din och Andreas bloggar.

Studiomannen sa...

Cliff: kolla igen. Stina tycker att det är jättekul att de slutat blogga. Hon ser Nini som en extra bonus.

Karl Malmqvist sa...

Visst är det lätt att göra sig lustig på andras bekostnad, men man bör hålla i åtanke att sd:s representant är född 1988, medan herrarna Esbati och Winks båda sedan länge är examinerade från HHS, något som säger oss att de bör vara i trettioårsåldern elle liknande.

Cliff Hanger sa...

Karl - Jag antar att sd skickade den bästa som de hade.