torsdag, april 26, 2007

Slaktavfall till lunch

Samtidigt som jag satt och åt lunch i förrgår fick jag syn på denna nyhet i tidningen. Tur att jag inte är så känslig (i det avseendet). Jag menar, det är ju inte alla som kan hantera att få slaktavfall serverat mitt i maten.

14 kommentarer:

Sånger från nedre botten sa...

Den nyheten var väl ändå rätt död va?

Cliff Hanger sa...

Men nyheten om att jag åt lunch när jag läste om den nyheten - den är ny!

Vänta du bara tills jag serverar den riktigt gamla skåpmaten! Har typ 100 utkast som samlar damm i Blogger-arkivet i väntan på att se möta allmänheten.

Jag är numera en gubbe och jag har rätt till mitt eget långsamma tempo! Allt behöver inte vara så himla mycket "på sekunden" bara för att tekniken finns!

Vad långt detta blev. Verkar som att du trampade på en öm tå... ;-)

Sånger från nedre botten sa...

Hrmpf. Nu läste du nog inte vad jag skrev och tänkte inte så mycket på vad du skrev i inlägget, eller har du mycket dötid?

Cliff Hanger sa...

Aha... nu trillade polleten ner. Ursäkta missförståndet! *skäms*

Jo, faktum är att jag har rätt mycket dötid, ordvitsare där. Eller... det finns ju saker att göra. Det är bara mina prioriteringar som är lite skeva för tillfället.

Sånger från nedre botten sa...

Helt ok. Jag vet hur det känns när det gäller att prioritera snett å vint å helt uppåt väggarna, det är min vardag, tyvärr.

Sir Realistic sa...

Jag såg den där storyn, lite otrevligt att få det där över sig.

Jag agerade korvgubbe på förskolan häromdagen och tänkte just i banorna "slakteriavfall" om innehållet i korvarna.

Cliff Hanger sa...

Sånger från nedre botten - Ja det blir lätt så när man följer minsta motståndets lag...

S R - "Lite otrevligt" är förmodligen årets understatement.

Jag åt korv med bröd idag... Hoppas att det inte var så mycket slaktavfall i vurren... *oink*

Elin sa...

Dem här "Dennis-korvarna", korv att steka med Dennis på förpackningen.. I dem (och antagligen i dem flesta andra tillverkarnas korvar också) kan det finnas rester av både det ena o det andra. Snus t ex. En 'kompis' som jobbat där (scan eller vad det är) berättade hur dem spottade ut prillan i det där avfallet som blir till korv..

Tänk på det, eller inte, nästa gång du äter korv ;)

Cliff Hanger sa...

Elin - Åh fy fan...jag som åt korv igår (medan sambon drack champagne och åt gåslever i Champagne i Frankrike). Jag tyckte väl att konsistensen var lite skum... Vilken äcklig kompis du har! Gör dig av med den kompisen!
Tack för informationen...eller inte.

Sånger från nedre botten sa...

Ursäkta mig, men vem i h-e med några som helst utvecklade smaklökar äter en denniskorv? Jag är inte snusare, men frågan är om inte korven blev mer tjänlig som föda efter din kompis tilltag.

Anonym sa...

Du får försöka bräcka din sambos föda och slå på stort med en pizza och öl idag då ;) Fast hoppa all eventuell korv på pizzan kanske..

Kompisen som var en mycket avlägsen kompis är helt och hållet avlagd. Och denniskorven med..

Sånger från nedre botten: Ptja.. tydligen finns dem eftersom korven säljer. Och det som i sådana fall är bra med snuset som ingrediens är väll att det måste gå snabbare att bli av med alla ingredienser..

Elin sa...

Jaha.. det var jag som kommenterade ovan, om man nu kunde missa det :)

Cliff Hanger sa...

Sånger från nedre botten - Typ alla dagisbarn trycker väl i sig denniskorvar med jämna mellanrum. Och korven som jag åt igår kunde mycket väl ha varit en denniskorv. Det skulle säkert du också göra om du var fyllehungrig och det var det som stod till buds. Men inte efter denna information kanske... Annars tror jag stenhårt på snus som ingrediens i maträtter! Mera snus i maten! ;-)

Elin - Gräsänklingsmaten idag bestod av kebab med ris. Och om du har någon äcklig information om det så vill jag inte veta! ;-)

Elin sa...

*skrattar* Jag ska vara snäll då ;)