tisdag, april 03, 2007

Hör upp för bövelen!

Detta skulle nog kunna vara ett inlägg för bloggen "Folk är idioter".

Samtidigt som jag sakta rullade ut från hållplatsen i bussterminalen ropade jag klart och tydligt ut följande trafikinformation:

"På grund av vägarbeten har vi omlagd körväg fram till första hållplatsen, men vi trafikerar alla hållplatser som vanligt".

Ungefär tre sekunder efter mitt utrop svänger jag av mot den alternativa färdvägen och i samma sekund är det naturligtvis en äldre dam som ilsket ropar:

"Hallå! Du kör fel väg!"

Jag vet inte om bristande uppmärksamhet räcker för att klassas som idiot, men om det gör det så är den där tanten definitivt en idiot. Eller hörselskadad.

5 kommentarer:

Anonym sa...

det speglar bara hur otroligt självupptagna folk är i allmänhet.

du kunde harklat dig i micken och vänligt upprepat infon - enbart för tanten

malin sa...

Ibland undrar jag hur folk tänker. Om de går runt och småmyser efter att de gjort något urbota dumt. Klappar sej på axeln och suckar "det här var en bra dag" helt utan vetskap om att 240 personer önskar dem döden.

Anonym sa...

Om man nu missat, av någon anledning, vad som sagts av busschauffören, vore en reaktion som "nej, jag har tagit fel buss!" mindre pinsam..

Cliff Hanger sa...

El Pedro - Det var nära att jag gjorde det. Men jag nöjde mig med att en annan passagerare sade åt kvinnan att jag just hade talat om varför jag körde dit jag körde.

Malin - Jag börjar bli rädd för dig. Det är inte första gången som du antyder att du vill döda folk. Men visst kan även jag känna så. Äggkastare borde t ex avrättas.

Elin - Ja, det vore mer ödmjukt i alla fall.

Anonym sa...

cliff:

vinst åt dig då - indirekt :)