torsdag, december 07, 2006

En bra vardag

Igår var en bra vardag. Den började i och för sig lite tidigt. Redan klockan 04.00 ringde väckarklockan. Körde lite buss. Klockan 07.27-08.00 var det matrast. Åt en ovanligt god Findus-låda. Man vet att man har tidig "lunch" om det är två timmar kvar på Rix Morronzoo efter lunchrasten.

Efter lunchen avlöste jag och tog över en skitbuss som felaktigt varnade för att leden viker sig för mycket. Varningen kommer i form av ett pipljud som man kan trycka bort med en escape-knapp, men som återkommer var 10:e sekund. Föraren som jag avlöste hade suttit med det där pipljudet i fyra timmar och var med rätta jävligt sur. Jag förstod honom då jag suttit med samma fel i samma buss i en och en halv timme tidigare. Men denna gång vägrade jag acceptera detta, det skulle inte spela någon roll om de inte hade någon möjlighet att ersätta med någon annan buss. Över min döda kropp att jag skulle sitta med tortyrljud och tolerera en sjuk arbetsmiljö en gång till. Jag fick ett bussbyte. Visserligen en buss med trasig luftbälg, vilket gjorde att bussen var rätt skumpig, men det var en liten seger i alla fall att slippa den andra bussen - tortyrbussen.

Efter jobbet hann jag med en nödvändig powernap så att jag skulle orka med att spela badminton med A. Vann en jämn match efter att ha spelat med rak poängräkning för första gången (poängvinst vid varje vunnen boll, även då motståndaren servar). Den raka poängräkningen var bra, det blev fokus på varje boll, vilket ledde till mera action och mera svett. Firade segern och Finlands nationaldag med ett bastubad (är det för att man badar i svett som det heter bastubad?) tillsammans med min färska finne under underläppen som visade sig från sin mognaste sida på denna högtidsdag. Skönt med powernap, motion och bastubad för en stel och sömnbristpåverkad bussförarkropp.

Efter att inte ha ätit något annat än en macka och en morot efter lunchen 10 timmar tidigare satt det fint med en riktigt fet pizza tillsammans med badmintonmotståndaren. Det blev en med bl.a. fläskfilé, vitlök och bea. Sedan hämtade jag ut biljetterna till Moneybrother-konserten på Debaser som jag och sambon ska gå på.På bussen till badmintonstadion hade jag sett att Hammarby handboll hade match mot Sävehof kl 19. Då jag ändå var i krokarna passade jag därför på att lite spontant avnjuta ett reprismöte mellan SM-finallagen från i våras. Jag satt på andra bänkraden och fick avnjuta Bajens tyfonhandboll som gav en seger med 41-34 (nyligen satte Bajen tillsammans med Lindesberg målrekord då Bajen vann med 53-40). Den överlägsna serieledningen befästes och jag vann lite pengar då jag satsat på Unibet på att Bajen skulle leda i halvtid.

Sedan kom jag hem och fick pussa på min trötta men alltid lika älskvärda sambo. Mottagandet var p.g.a. min vitlöksandedräkt inte riktigt lika älskvärt som vanligt, men för att ha ätit vitlök kan jag inte klaga på det.

14 kommentarer:

Doughpleaser sa...

Starkt att vinna en badmintonmatch - efter en powernap. Själv tillhör jag det utdöende släktet som bara blir tröttare och segare av powernaps. Min kropp är felkonstruerad.

Om inte Hammarby vinner handbollsguld ska jag börja tro på... att IFK tar fotbollsguld 2008.

Anonym sa...

biljett till Moneybrother...... fan va schysst.

Puman sa...

Ohhhhh Moneybrother! Så underbart!!

malin sa...

Det var ett självständighetsfirande så gott som något! Jag är alldeles tårögd av stolthet :)

lisa sa...

Åhhh. Moneybrother... Jag får "nöja" mig med Dolly :)

p.s sjukt imponerande att orka ta sig ut efter en tuppplur och sporta!

Mosstrollet sa...

Moneybrother!!! Jag vill också! ...men istället är jag fast här. *snyft*

Jag jobbar på med en övertalningskampanj att Anders ska bege sej mot norge, men det har inte lyckats ännu.

Cliff Hanger sa...

Doughpleaser - Tack, men tuppluren var en förutsättning för att jag skulle kunna spela utan att få hjärtklappning av ansträngningen. Jag tror att knepet är att inte sova för länge, så att man hamnar i djupsömn. Då är det jobbigare efteråt. Och man ska heller inte spela direkt efter tuppluren. Jag började spela en dryg timme efter att jag vaknat.

El Pedro och Puman - Ja, det blir säkert en höjdare, särskilt på ett sånt litet och intimt ställe som Debaser är. :-)

Malin - Kul, jag gör så gott jag kan för broderfolket. :-)

Lisa - Dolly är en levande legend inom sin genre. // Tack, men det var inte så jobbigt, bara man fick vakna till ordentligt, vilket jag hann göra på en timme.

Cliff Hanger sa...

Mosstrollet - Jag visste väl att du skulle bli grön av avund. ;-)

turmalin sa...

Tittar in och säger: trevlig helg!

Haydee sa...

Hej!
Jag skrev ett förslag på motsatsen till brant i ditt inlägg "Ord efterlyses!".
Trevlig helg!

Lars Anders Johansson sa...

Varför känns det alltid så rätt med flottig mat efter fysisk ansträngning?

Cliff Hanger sa...

Turmalin - Tack! Trevlig helg på dig också!

Haydee - "Långsluttande" var det ja. Inte alls dumt. Bra förslag!

Lars Anders - Det är en bra fråga som jag inte har något bra svar. Men i just detta fall kändes det som att jag helt hade tömt depåerna och det kan ha varit stenåldersmänniskan i mig som skrek efter fett.

Doughpleaser sa...

Visst är det väl dig detta inlägg handlar om?
http://www.tjuvlyssnat.se/2006/12/busschauffr_gra.html
:)

Cliff Hanger sa...

Doughe - Självklart var det jag. :-)