tisdag, december 12, 2006

Apropå mitt föregående inlägg måste jag rekommendera detta

Apropå mitt föregående inlägg om flygtransporterna och deras miljöpåverkan har Lars Anders Johansson skrivit ett mycket vettigt inlägg i frågan.

5 kommentarer:

lisa sa...

Dagen till ära har jag varit och tittat på Al Gores film. Och ja, det var propaganda så det visslade om det. Men välgjort, snyggt och viktigt.

Sura Tanten sa...

Jag åker alltid tåg!

Skitfjantig utmaning till dig:

http://suratanten.blogs.se/2006/12/12/mortified~1430077

Cliff Hanger sa...

Lisa - Propaganda är helt okej om det är för ett gott syfte.

Sura tanten - Bra. Jag ska kika på din utmaning.

Lars Anders Johansson sa...

Tack för länkningen!

Lisa: Hur definierar du propaganda? I min värld är propaganda någonting negativt med dragning åt ohederlighet - på vilket sätt menar du att Gore är ohederlig i sin argumentation?

lisa sa...

I det här fallet menar jag inte propaganda som något enbart negativt och ohederligt. Jag menar mest att han tar till diverse trix, som att prata om sin son som blev påkörd och sin syster som dog i lungcancer, lite som när stora ledare ser till att posera med små barn. Men kan det få ett eller annat extra hjärta till saken så ser jag inget större fel i det, då det är så behjärtansvärt. Det är ju absolut inte så att jag tror att han ljuger eller så. Han har bara gjort filmen på ett sätt så att så många som möjligt ska bli berörda, vilket måste ses som bra. (Se´n är jag nog lite medianörd efter en och annan filmlärare på gymnasiet, och kan inte se en dokumentär utan att fundera över hur mycket filmskaparna lagt sig i och hur mycekt som är autentiskt material).