torsdag, december 14, 2006

Att Beta eller att inte Beta, det är frågan

Jag får modifiera mitt förra inlägg lite. Det är alltså Beta-Blogger-bloggar som jag inte kan kommentera på. Jag har i alla fall inte kommit på hur man ska göra. Detta är konstigt, med tanke på att jag kunnat kommentera på Beta-bloggar tidigare.

Är det någon som vet hur jag ska göra för att kunna kommentera på Beta-bloggar? Eller måste jag själv byta till Beta för att kunna göra det? Är det ett bra val att byta till Beta och i så fall, hur gör jag det (måste säga att jag inte riktigt kollat upp det, men varför inte fråga sina snälla läsare...om jag har några kvar, så dåligt som jag uppdaterat och kommenterat på andras bloggar på sistone)?

Jag vore mycket tacksam för svar. Känner mig kommunikationshandikappad om jag inte kan skriva kommentarer. Känns som att få en munkavle på sig.

Snart kommer det roligare eller intressantare inlägg på denna blogg. Hjälp mig bara med detta först.

9 kommentarer:

elin sa...

Euhm.. fungerar det inte ens om du markerar "other" istället för "Google/Blogger" och fyller i ditt namn och bloggadress istället för att logga in?

Jag tyckte inte det var svårt att byta till blogger beta, tvärtom, det blir mycket enklare med betaversionen. Och ingenting förändras i din blogg som du har nu, om du inte själv vill.

På blogger startsida ska det finnas en länkning med frågan om man vill byta till blogger beta. Följ sedan bara instruktionerna.

Jag vet inte varför problemet med kommentarerna uppstår, men eftersom det är en betaversion så antar jag att man får ha lite överseende. Jag tror att det är någonting som kommer fungera om några dagar igen iofs.. men man vet aldrig.

- ©Mad Man™ - sa...

Iom att jag är en sucker för Betas så bytte jag direkt och har troligen därför aldrig haft några problem med att kommentera bloggar [bara jag orkar logga in]...

lisa sa...

Jag har precis bytt till beta, men inte bytt layout-delen, för det är då det kan bli knas om man som jag varit inne och pillat mycket i templaten innan, om jag förstått saken rätt. Det var lätt som en plätt att byta, bara lite läskigt. Man blir ju alltid lite skraj när man ska göra stora förändringar i sin älskling. (bloggen alltså). Jag hade inte tänkt att byta förrän det var absolut nödvändligt, men när jag loggade in en dag så stod det "varsågod och byt". Så då tyckte jag det var lika bra.
Först blev det knas med å, ä och ö. Men det gick att fixa. Sedan så tycker jag det är lite dumt, för man måste vara inloggad när man skriver kommentarer, annars försvinner kommentaren när man ska logga in för att få den publicerad. Det har jag inte riktigt vant mig vid. Men det är ju bara att kopiera kommentaren och klistra in den om det skulle skita sig. Kom till exempel på att jag inte är inloggad nu...

Oj, det blev lite mycket. Men det är vad jag tycker om beta. Och just det ja, där man skriver sina inlägg blir ite fulare när man bytt, fast det går säkert att vänja sig vid.
Jag röstar nog för att du ska byta ändå. Man kan ju inte vara utan att kommentera!

- ©Mad Man™ - sa...

Btw... Feedreader fungerar helt ok =)

Anonym sa...

lika bra att byta liksom ;)

så slipper jag logga in med mitt googlekonto här om jag .

Det är en sak man missar i början om man kör beta.

man måste logga in med sitt googlekonto om man skall kunna kommentera hos bloggar som ej kör beta.

kör beta ffs. det är miljömärkt ;)

Cliff Hanger sa...

Elin - Tack så mycket för din kommentar. "Other" är en bra idé, att jag inte tänkt på det? Lite knöligt om jag vill ha en länk till mig när jag kommenterar med tanke på att jag har så lång webbadress (varför reggade jag inte "tosos" i stället för "tankaromstortochsmatt"?), men det får det vara värt.

Mad Man - Varför är du en sucker för beta? Vad är det som är så bra med det? Kul att du gillar feedreader. Själv har jag inte fått in vanan, men det kommer kanske.

Lisa - Det låter livsfarligt! Jag blir livrädd för att skada min älskling. Jag har också pillat mycket med templaten (men vem har inte det som har fixat med länkningar t.ex.?). Eftersom det verkar lite läskigt tror jag att jag kör vidare med det jag har ett tag till och kommenterar som "other".

El Pedro - Se ovan vad jag skrivit till de andra. "Miljömärkt", haha, du vet vilka strängar du ska knäppa på. ;-) Det enda betandet som är miljömärkt är väl kossornas betande i hagen.

Anonym sa...

det blev en fyndig ordvits iallafall :)

Shadow sa...

Yes, betan är framförallt snabbare, tycker jag. Enkelt att posta upplägg dessutom.

Cliff Hanger sa...

El Pedro - Alltid nåt! :-)

Shadow - Tack för infon. Men jag väntar nog lite till med att byta.