måndag, december 04, 2006

Dagens dummaste fråga

Dagens dummaste fråga kom från en gammal tant. Hon gick på min buss, plockade fram det röda plastfodralet med periodkortet i och, i stället för att öppna fodralet och visa kortet, frågade hon: "Ska jag visa kortet?". Mitt svar blev "Ja, det hör till, tycker du inte det?".

Andra svar som man kunde ha dragit till med är t.ex.:

* "Nej, jag har röntgensyn".
* "Nej, jag är tankeläsare".
* "Nej, kortet är inte till för att visas upp, jag fattar inte ens varför du har med dig det".
* "Nej, kortet ska inte visas upp, du drar det i kortläsaren som jag har mellan skinkorna. Vänta ett ögonblick bara så ska jag dra ner byxorna".
* "Nej, busskortet ska du rama in och hänga upp på väggen. Sedan kommer SL-kontrollanterna hem till dig då och då och kollar att du har giltigt färdbevis. Ungefär som TV-pejlare".
* "Busskortet? Nej visa mig några kort på dina barnbarn i stället!"
* "Nej, visa mig 20 upphopp i stället! Jag vill se om du är i tilräckligt bra form för att hänga med i rallysvängarna".

Fyll gärna på med fler avsnoppande svar.

När jag ändå är inne på knäppa trafikanter vill jag passa på att nämna den cyklist som cyklade med illa synlig reflex på den mörka körbanan, trots att det fanns en cykelbana precis bredvid som löpte parallellt med körbanan.

Och när jag ändå är inne på trafikanter som inte syns så bra vill jag uppmana alla fotgängare, och särskilt de som är mörkt klädda, att inte gå rakt ut i gatan. Detta gäller även vid övergångsställen. Syns du inte, finns du inte.

15 kommentarer:

lisa sa...

Här i Götlaborg behöver vi faktiskt inte visa kortet. Månadskorten kan numera ligga kvar i plånkan, som hålles framför en apparat med röntgensyn, så blippar det lite och så är det klart. Jag, däremot, som bara lånar min mans månadskort ibland, lyckas aldrig med det. Det bara blinkar rött. Så jag hade nog hellre visat.

Elin sa...

*asg*

Det var mest bara det jag ville få fram =)

"Ja, du måste vara medlem för att få åka med"

Cliff Hanger sa...

Lisa - Ni är så high tech i Götlaännaborg. Man blir fan avis. Här på bästkusten kör vi dock stenåldersstajlen fortfarande, och detta var ingen förvirrad turist (vilket kanske hade ursäktat frågan en aning).

Elin - "*asg*" är alltid välkomna. :-)

barajagjohanna sa...

Jaha, nu fattar jag varför mina kompisar inte stämplade sina månadskort på spårvagnen... hahaha.

Det där med reflexer och att inte synas är riktigt, riktigt läskigt. Idag blev en flicka påkörd här. Hon gick över vägen. Det var kolsvart ute och det regnade - jag skulle gissa på att hon inte syntes.

Jag har köpt en döskallereflex från cheap monday. :)

Josh sa...

Busskort? Nejdu mormor, nu är det nån som har lurat dig.

Cliff Hanger sa...

Den var bra, Josh. :-)

Cliff Hanger sa...

Barajagjohanna - Perfekt kombination med döskalle och reflex. Nyttigt, men inte för präktigt. :-)

barajagjohanna sa...

Preciiis, jag ser COOOOOL ut med min reflex.... ;) haha!

Fialicious sa...

Även om vi är hitech här på Sveriges framsida så är ta mig fnäsiken maskinen tillverkad i stenåldern. För inte fanken funkar det att lägga plånboken mot apparatjäkeln så att kortet registreras. Varenda jäkla gång man lägger plånboken emot apparaturen blinkar det rött och man får lust att kicka ner den med en fet karatespark. Enligt personalen som jobbar på pendeln/vagnarna/bussarna kan det vara krånligt ibland "om man har andra kort i plånboken". What!? Alltså snälla nån, ska man behöva upplysna puckot bakom apparaten om att det finns något som tex kallas för något så fyndigt som bankomatkort!? Fi fan. Jag bli så LESS!

Cliff Hanger sa...

Fialicious - Jag förstår din vrede. Jag hatar också krånglande tekniska prylar. Men det är väl inte vagnpersonalens fel om apparaturen krånglar? Som bussförare skulle jag bli förbannad om du kallade mig för pucko för att det är fel på bussen (eller på eventuell betalningsapparatur) som jag kör. Det är inte mitt ansvarsområde, utan bara något som jag blir lidande för om det är fel på.

barajagjohanna sa...

Men ska det vara så svårt att ta ur busskortet ur plånboken då?

Cliff Hanger sa...

Ja, hur svårt kan det vara?

Fialicious sa...

Med puckot bakom apparaten syftade jag inte på föraren utan person som konstruerat den jäkla apparaten. Sorry, jag skulle uppenbarligen uttryckt mig bättre...
Vitsen med de nya maskinerna var att det skulle gå snabbare och smidigare för BÅDE förare och passagerare om varje person inte behövde plocka upp busskort och stämpla. Man skulle spara massor med tid och krångligheter genom att bara behöva lägga jackfickan/väskan/plånboken, eller vart man nu har kortet, emot läsaren och så ska det registreras.
Och ska man ha en sån maskin är det väl en fördel om den funkar?

Cliff Hanger sa...

Okej, du menade DET puckot. Det förändrar saken.

Stefan sa...

syns du inte är väl snarare "finns du inte längre" efter det att man hört det dova smasket kött möter metall;)