onsdag, december 27, 2006

Kundvagn


Jag tänkte dela med mig av en dröm som jag hade i natt. Eller i alla fall ett fragment av en dröm.

Jag drömde att jag skulle köra en busslinje som jag i drömmen hade kört dagen innan och även två dagar innan. Både de tidigare gångerna hade jag haft en fullt normal ledvagnsbuss (eller "dragspelsbuss" som de ibland kallas) på denna körning. Men denna gång stod det till min förvåning en kundvagn och väntade på mig vid hållplatsen i bussterminalen. Ja, just en sådan kundvagn som syns på bilden här uppe till vänster. Det kändes förstås väldigt konstigt. Jag minns att jag i drömmen tänkte att detta skulle bli knepigt. Några passagerare skulle jag förstås kunna köra i kundvagnen, men några skulle bli tvungna att gå bredvid, och linjen var ju flera kilometer lång.

Visserligen kallas passagerarna ibland för kunder, och bussarna kallas ofta för vagnar. Därför skulle man kunna kalla våra bussar för kundvagnar. Men att verkligen använda sig av the original kundvagn kändes bisarrt, även i dessa neddragningstider och även om det bara var i en dröm.

5 kommentarer:

barajagjohanna sa...

Hahaha, vilken rolig syn: en busschaufför (eller kundvagnschaufför för all del) körandes på en kundvagn med ett par passagerare i. Stannar och släpper av, tar upp några nya...

Cliff Hanger sa...

Extrem lågbudget är alltid tragikomiskt. :-)

Pash sa...

Den dagen det sker så kommer jag nog hellre att börja cykla. Känns som det skulle gå fortare. ;)

Cliff Hanger sa...

Pash - Jag förstår dig. Så här i vintertider brukar det vara billigt att köpa cykel, så passa på att fynda! Det är nog bara en tidsfråga innan vi kör med kundvagnar. ;-)

disa sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色