måndag, april 13, 2009

Wikegårds patenterade grimas
Niklas Wikegård är en ganska skojig filur som fått en hel del uppmärksamhet för sitt målande språk, "wikegårdskan". Men det är inte bara Wikegårds språk som är uttrycksfullt i hans sätt att uttrycka sig. Även hans minspel förtjänar uppmärksamhet, tycker jag. Då tänker jag främst inte på de stint stirrande ögonen eller de gestikulerande händerna. Nej, det är förstås DEN PATENTERADE WIKEGÅRDSGRIMASEN som jag tänker på. Det är oftast när Wikegård vill säga något med emfas som den ena eller båda mungiporna dras neråt, som för att förstärka det Wikegård vill få fram.

I gårdagens Sportspegeln gav Wikegård på kort tid uttryck för DEN PATENTERADE WIKEGÅRDSGRIMASEN inte mindre än sju gånger på kort tid, som ni kan se här ovan.

5 kommentarer:

malin sa...

Hahaha!

Jah Hollis sa...

Jag tycker nog han är något överskattad. Han verkar själv vara den som mest uppskattar den så kallade wikegårdskan. Jag hörde honom i ett Sommarprogram för några år sedan där han kämpade hårt för att försöka framstå som en "cool" kille (bland annat genom att spela ZZ Top, el gäspo!). Och så berättade han om sitt eget originella sätt att uttrycka sig. Dubbel-gäsp! Jag vet inte, men han verkar ta sin egen person på för stort allvar. Å andra sidan orkar jag sällan lyssna på honom numera. Men jag är kanske bara allmänt sur och tråkig.

Cliff Hanger sa...

Malin - :-)

Jah Hollis - Jag brukar inte lyssna så ofta på honom. Jag är inte jätteintresserad av hockey. Men jag tyckte att han var rolig när han var ny som hockeykommentator i alla fall. Men jag skulle, som du, gissa på att han är rätt egenkär. Han gör det intrycket.

stella sweden sa...

sååå sur har jag aldrig sett någon men jag kikar ju heller aldrig på sportkanalerna....

;)

Cliff Hanger sa...

Grejen är att det inte är för att han är sur som han drar mungiporna neråt, utan för att förstärka det han vill säga - precis som att andra gestikulerar med händerna.