lördag, april 04, 2009

Emil Johanssons kanonmål och Erik Edmans drömträff

Så var det då äntligen dags idag för allsvensk premiär för mitt kära, nederlagstippade Hammarby, borta mot allmänt guldtippade Elfsborg. Tuffare start kunde man inte ha bett om. Och visst var Bajen hårt tillbakapressade större delen av matchen. Kanske borde jag vara nöjd med en poäng efter matchen, som slutade 1-1. Det är jag också, till viss del, med tanke på matchbilden. Men jag kan ändå inte låta bli att vara lite missnöjd. Om domaren hade gjort sitt jobb och inte blåst straff för det mål som föranledde Elfsborgs kvittering hade Hammarby fått tre poäng med sig.

Hammarbys mål var annars otroligt vackert! Vem anade att Emil Johansson hade sånt löd i dojan? Visste han ens om det själv? Det fick mig också att dra paralleller med Erik Edmans drömträff för Tottenham mot Liverpool för några år sedan.

Eller vad sägs om följande likheter:

* Kanonskott från distans.
* Vänsterbacksskott.
* Första målet för sin klubb.
* Skott med vänsterfoten.
* Skott från en spelare som nästan aldrig tar skott.
* Diagonalt skott upp i målvaktens vänstra kryss.
* Förnamnet börjar på E.
* Förnamnet har fyra bokstäver.
* Otroligt vackert mål!

Här är Emil Johanssons mål:Här är Erik Edmans mål:Fotnot: När jag lyssnade på Emil Johansson-klippet hörde jag kommentatorn kalla målet för "Erik Edman-pärla". Det var dock inget jag hade hört från någon innan jag ursprungligen publicerade detta inlägg.

5 kommentarer:

Donny Hedlund sa...

Bajen känns synnerligen instabila i år så 1-1 får man nog vara nöjd med. Men 2 straffar? Hur tänkte domaren egentligen (eller flaggviftaren kanske man ska skylla på i ena fallet)?

Cliff Hanger sa...

Hade någon "erbjudit mig" 1-1 på förhand hade jag tagit det utan att tveka. Men hade det inte varit för den första straffen (som var feldömd och som det blev mål på), hade Bajen haft 3 poäng nu.

Flaggviftarens straff (där Traoré faktikst stämplade motståndaren, även om den straffen också var lite billig) blev det inget mål på.

Jah Hollis sa...

Det kan vara en ren tillfällighet och en ren turträff också. :-)

Angående påskhälsningar gäller det att vara ute i tid, för rätt som det är, är påsken över. Och min var mest riktad till alla Fototrissbloggare man inte hör av förrän efter påsken nästa gång. Men du får gärna känna delaktighet i den med.

Alla smutsiga detaljer sa...

Frågan är hur man ska orka en hel säsong med nerverna utanpå??

Cliff Hanger sa...

Jah Hollis - En bajares drömmål skulle väl aldrig bero på tur! Att du ens tänker tanken! Skäms! ;-)

ASD - Själv blir jag bara coolare med åren (åtminstone i dessa sammanhang). Men visst är det spännande.