söndag, december 21, 2008

Lycka för en småbarnsförälder

Babyland har haft en kampanj de senaste dagarna. Varje dag har en utvald kampanjvara sålts till kraftigt sänkt pris - men bara under en dag per vara. Jag visste därför att det fanns risk för att lek- och gåstolen som vi ville köpa till halva priset skulle vara slutsåld när jag åkte dit efter jobbet.

När jag parkerat bilen utanför Babyland ser jag en man i ungefär samma ålder gå med bestämda steg mot entrén. Det syns att han vet vad han är ute efter. Han tänker inte gå in i affären och bara slökolla lite. Jag märker att han kommer att hinna in i affären precis innan mig. För ett ögonblick funderar jag på att småspringa in och smita före. Risken finns ju att han lägger beslag på samma grej som jag vill ha. Men jag tänker att jag ska bete mig värdigt. Och vad är risken för att han verkligen tar en gåstol - och att det dessutom verkligen är den allra sista?

Naturligtvis kommer han in i affären precis före mig och naturligtvis går han direkt mot lek- och gåstolen. Jag tror knappt mina ögon. Det finns bara en kartong kvar. Han tar tag i den. Synar den noga för att försäkra sig om att det är rätt produkt. Provocerande noga. Kotlettfrilla har det aset också, som lök på laxen. Jag står samtidigt som ett fån två meter från honom och är nära att utbrista "Ska du ha den där? Annars är jag intresserad av den". Men han tar den. Loppet känns kört, men för säkerhets skull går jag ändå till en expedit och frågar om de har fler gåstolar. Som väntat har de inte det. "Men vi har en som vi satte upp i morse", säger expediten. Den hade jag inte sett. Men tillsammans med expediten går jag bort till det som nyss var min otursplats och får mycket riktigt se ett demo-ex som jag snabbt tar tag i. I samma stund som jag lägger vantarna på stolen smyger en tant fram till expediten och frågar "var det där den sista?". Lycka! Från maxad otur till maxad tur på en minut.

Tilda tyckte att lek- och gåstolen var rolig, trots att hon inte riktigt nådde ner med båda fötterna till golvet.Lite senare lyckades vi dessutom få tag i sista exemplaret av en schäslong som vi fick byta till oss mot vår ordinarie schäslong som brakat ihop. :)

5 kommentarer:

londongirl sa...

Vilken tur du hade där! Hon ser ut som hon gillar den....hon får väl börja med högklackat så hon når ner till golvet lilla gullungen! :-))

malin sa...

Flyt! Det är inte sällan jag är tanten i historien.

Och god jul!

ewila sa...

Vi köpte en gåstol förra helgen. Surt när vi fick reklamen om rean ...
Vår lille kille når tyvärr inte heller ner (född 31/8), men det enda han vill göra är att stå hela tiden, så vi hoppades att gåstolen skulle vara räddningen för våra handleder. Man får satsa på platåskor helt enkelt :).
Söt bild för övrigt, jättegullig tjej!
Min glädje var att vår plutt stod själv med stöd mot soffan häromdagen = mkt stolt mamma.
Tyvärr skriver jag ingenstans just nu, men om jag dyker upp på nätet igen så lovar jag att höra av mej på något sätt.

God Jul på er!

barajagjohanna sa...

Sicken söt liten tjej! Snart når hon nog ner till golvet med båda fötterna också. :)

Cliff Hanger sa...

Londongirl - Högklackat får vänta några år. Men vi satsar på längdtillväxt och strumpor med bra grepp i stället! :-)

Malin - Nej, men så har du ju skrivit förr att du känner dig gammal också. ;-)

Ewila - Det var ju jätteduktigt att kunna stå med stöd så tidigt! Det skulle inte vår lilla skrutt (född 12/5) klara nu. Kul att du tycker att hon är söt, alltid kul även om man hört det jättemånga gånger. :-) Och du får väldigt gärna höra av dig när du skriver nånstans på nätet (det är väl bara en tidsfråga?)! God Jul!

Barajagjohanna - Tackar! Ja, vi tror väl att det inte ska dröja allt för länge, även om hon inte växer riktigt lika fort som tidigare.