lördag, december 06, 2008

Gamla prylar

Fram till idag har jag publicerat 706 inlägg på denna blogg. Dessutom har jag 165 utkast som ligger och skräpar i utkast-mappen. Plus ett gäng bloggutkast i mobilen. De flesta utkasten har inte blivit ratade, utan det har bara blivit så att jag inte har färdigställt dem och publicerat dem. Några är faktiskt rätt bra (andra är förstås inte lika bra). Funderar på att börja med lite återvinning.

Det är precis som med gamla prylar för mig. Jag har väldigt svårt för att slänga saker. Allting har ju sin egen historia som oftast är värd att berättas, tycker jag.

Vissa säger att det man inte använt på länge behöver man inte - det kan man slänga. Och visst är det så. Man behöver inte någonting som man inte använt på länge. Men det utesluter inte att man kan få användning för det.

Det behöver inte vara ett problem att samla på sig saker. Men det kan vara ett problem att inte avsluta projekt, att inte komma i mål.

9 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Det kan vara ett problem att samla på sig saker med, tro mig. Undrar om man inte skulle hyra in sig hos Shurgard.
Beträffande dina utkast: ge ut en bloggsamling med tidigare opublicerat extramaterial. :-)

Cliff Hanger sa...

Jah Hollis - Jo, visst kan det vara ett problem. Det har jag också fått erfara (vi har fortfarande inte fått ordning i lägenheten fastän vi flyttade in för nio månader sedan...fast vi har ju fått barn under tiden också). Men det behöver inte bara vara ett problem med en massa prylar. Det kan vara en resurs också.

Blir lite smickrad av att du tycker att jag ska ge ut mina gamla bloggutkast. Men jag skulle bli ännu mer smickrad om du tog tillbaka din länk till mig på din blogg. ;-)

stella sweden sa...

Ibland e de lätt o göra sig av me saker...som att ja flyttat o kastat o sagt NONOOO till en massa grejer...ER vill ja inte ha! Så är de o börja ett nytt liv men de är de inte många som begripit att ja gjort så nu skriker ja ut de!

JAG HAR BÖRJAT ETT NYTT LIV O SLÄNGT ALLT JA INTE BEHÖÖÖVER...

Jooo, de var gott o få skrika litt...

londongirl sa...

Jag har också svårt att slänga vissa gamla saker. Men när vi skulle ärva massor av saker av en gammal släkting som jag hade en minst sagt jobbig relation till så var det lättare.
Då sålde och slängde jag och mådde bra under tiden. :-)

Cliff Hanger sa...

Stella - Verkar som att du är nöjd! Grattis! På vilket mer sätt har du börjat ett nytt liv?

Londongirl - Ja, ibland är det lättare än andra gånger.

Jah Hollis sa...

Jamen det är ju via den länken jag kom hit. "En finurlig rysare. En Cliff Hanger som skriver underfundiga inlägg. Kan du inte hitta den?

Cliff Hanger sa...

Jah Hollis - Nu såg jag! Tanken slog mig inte att "en finurlig rysare" skulle kunna syfta på denna blogg. Det var för finurligt för mig, helt enkelt. :-)

Jah Hollis sa...

Jag kanske ska döpa länken till något mer lättbegripligt? :-)

Cliff Hanger sa...

Jah Hollis - It´s your free whale, eller frivilligt, som man säger på svenska. ;-)