torsdag, oktober 01, 2009

Självklart ska Gais få poängavdrag

Visst är det lite knasigt att en försenat inskickad ansökan om förlängning av arbetstillstånd kan stuva om den allsvenska tabellen och få stor påverkan på både guldstriden och nedflyttningsdramatiken.

Men MED DE REGLER SOM FINNS NU är det glasklart att Gais ska bestraffas med poängavdrag. Om man kommer fram till att reglerna är för hårda får de ändras till nästa säsong.

Hoppas verkligen att detta kan bli halmstråt som räddar Hammarby kvar i allsvenskan. Det vore inte orättvist med tanke på allt oflyt och alla felaktiga domslut som faktiskt har rånat Hammarby på flera viktiga poäng (och jo, jag vet, spelet har också varit dåligt, tabellplaceringen beror inte bara på orättvisa). Kanske kan det hjälpa aik:s konkurrenter till att snuva aik på guldet också.

Sveriges bäste sportkrönikör, Simon Bank, beskriver situationen bra här.

3 kommentarer:

Allteftersom sa...

Hade situationen påverkat lag som jag inte känner något för, håller jag naturligtvis med dig. Hur tråkigt och omedvetet det än är har ett fel begåtts där det finns tydliga straffpåföljder. Nu har ju visserligen det retroaktiva arbetstillståndet gjort att frågan åtmindstonde på pappret är öppen för tolkningar, men ändå.
Nu kan ett beslut om poängavdrag dock innebära att EllosIF kastas in i guldstriden, samt att Brajjens chanser att hålla sig kvar i högsta serien ökar betydligt. Inget av detta låter speciellt lockande så därför hoppas jag att Gais får behålla de 9 poängen som de riskerar att bli av med.
Heja Gais.
:-)

Alla smutsiga detaljer sa...

Fast, hur tänker du nu? Hur skulle det ha gått till? Vi håller ju på Bajen,har du glömt det????

Cliff Hanger sa...

Allteftersom - Vad jag har förstått har Gais medvetet brutit mot en regle som de kände till och som andra lag har anpassat sig till. Bland annat avstod ÖIS från att lira med Nathan Coe i målet innan han var spelklar, och Hammarby väntade med att papprena skulle bli klara för brassarna som köptes i somras. Därför bör Gais få poängavdrag.

ASD - Jo, jag vet. Men man kan inte låta bli att hoppas ändå.