torsdag, oktober 01, 2009

Självklart ska Gais få poängavdrag

Visst är det lite knasigt att en försenat inskickad ansökan om förlängning av arbetstillstånd kan stuva om den allsvenska tabellen och få stor påverkan på både guldstriden och nedflyttningsdramatiken.

Men MED DE REGLER SOM FINNS NU är det glasklart att Gais ska bestraffas med poängavdrag. Om man kommer fram till att reglerna är för hårda får de ändras till nästa säsong.

Hoppas verkligen att detta kan bli halmstråt som räddar Hammarby kvar i allsvenskan. Det vore inte orättvist med tanke på allt oflyt och alla felaktiga domslut som faktiskt har rånat Hammarby på flera viktiga poäng (och jo, jag vet, spelet har också varit dåligt, tabellplaceringen beror inte bara på orättvisa). Kanske kan det hjälpa aik:s konkurrenter till att snuva aik på guldet också.

Sveriges bäste sportkrönikör, Simon Bank, beskriver situationen bra här.

4 kommentarer:

Allteftersom sa...

Hade situationen påverkat lag som jag inte känner något för, håller jag naturligtvis med dig. Hur tråkigt och omedvetet det än är har ett fel begåtts där det finns tydliga straffpåföljder. Nu har ju visserligen det retroaktiva arbetstillståndet gjort att frågan åtmindstonde på pappret är öppen för tolkningar, men ändå.
Nu kan ett beslut om poängavdrag dock innebära att EllosIF kastas in i guldstriden, samt att Brajjens chanser att hålla sig kvar i högsta serien ökar betydligt. Inget av detta låter speciellt lockande så därför hoppas jag att Gais får behålla de 9 poängen som de riskerar att bli av med.
Heja Gais.
:-)

Alla smutsiga detaljer sa...

Fast, hur tänker du nu? Hur skulle det ha gått till? Vi håller ju på Bajen,har du glömt det????

Cliff Hanger sa...

Allteftersom - Vad jag har förstått har Gais medvetet brutit mot en regle som de kände till och som andra lag har anpassat sig till. Bland annat avstod ÖIS från att lira med Nathan Coe i målet innan han var spelklar, och Hammarby väntade med att papprena skulle bli klara för brassarna som köptes i somras. Därför bör Gais få poängavdrag.

ASD - Jo, jag vet. Men man kan inte låta bli att hoppas ändå.

宮保雞丁mika sa...

cool!very creative!avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,情色