fredag, maj 29, 2009

Ett postmysterium

I grannens brevinkast är ett tjockt kuvert instucket. Det är så tjockt att det sitter fast i inkastet. Men det sitter förmodligen inte värre fast än att någon lätt skulle kunna stjäla det från utsidan. Avsändaren är cdon. Finns säkert en del värdefulla grejer där i. Jag gissar att det är tillåtet att lämna värdefull post så här. Men hur kan det vara det?

5 kommentarer:

Alla smutsiga detaljer sa...

Vaddå, vi har ju brevhemlighet i det här landet - ingen går väl och tittar i annans post?????

londongirl sa...

Aldrig tänkt på det men ÄR det tillåtet verkligen? För länge sen vet jag att jag fått någon sorts lapp från brevbäraren i stil med "för-stort-kuvert-finns-att-hämta-på-posten"
Men så kanske man inte gör numera?

Cliff Hanger sa...

ASD - Fin ironi! För tydlighetens skull mot andra läsare vill jag uttrycka min tolkning av din kommentar som att du syftar på att e-post inte längre omfattas av brevhemligheten i och med IPRED-lagen.

Londongirl - Vet inte. Jag har något svagt minne av att jag också har fått en sådan där lapp. Men i detta hus har vi ofta fått för stora brev inkilade i brevinkastet.

Alla smutsiga detaljer sa...

Jepp!

barajagjohanna sa...

Är brevet för stort för att det ska gå in i brevinkastet, så SKA brevbäraren ta det till "posten" och så får man en avi om att hämta det där. Ibland verkar de dock lata...