söndag, februari 22, 2009

Flodhästar = militanta veganer

Militant vegan.


Att flodhästar är veganer är tveklöst sant (även om de vanligen brukar kallas växtätare). Men är de verkligen militanta? Nja, inte i ordets traditionella mening. Dock vill jag ändå hävda att de är militanta om man ska lita på Wikipedias beskrivning av ordet militant (jag har markerat det som stämmer in på flodhästar med fet stil):

"Militant har kommit att betyda en individ eller en grupp som uttalat hård kritik eller varit fysiskt eller verbalt aggressiva, vanligtvis för sin sak. Journalister använder ofta ordet militant som en neutral term för soldater som inte tillhör statligt militär organisation."

Ja, för ni visste väl att flodhästar dödar fler människor per år än lejon och krokodiler?Flodhäst?

4 kommentarer:

Bastardo sa...

Dödar flodhästar mer människor än de dödar lejon och krokodiler, eller dödar de mer människor än vad lejon och krokodiler gör?

Har du sett den där filmen på youtube när en liten buffelunge först blir tagen av Lejon i vattenbrynet, sen kommer det helt plötsligt upp krokodiler och sliter i andra änden på ungen,, och DÅ kommer buffelflocken och räddar honom, helt sjukt:)

stella sweden sa...

..det går inte att lita ett dugg på wiki för de påstår ju att bananer är gott?!?!

Cliff Hanger sa...

Bastardo - Jag är inte säker, men jag tror att flodhästar dödar fler än lejon och krokodiler tillsammans.

Får söka på youtube, det där verkar spektakulärt!

Stella - Det är du som är konstig och därmed basta! ;-)

Jah Hollis sa...

Att flodhästen är Afrikas mördardjur nummer uno vet vi som quizar på Pickwick i Malmö. Men med förbehållet att malariamyggor indirekt orsakar fler människors död.