söndag, mars 30, 2008

Ett stort mysterium

De sitter alltid på gubbar över 55 (men om de är alkisar går åldersgränsen runt 45). De är alltid fula och i total disharmoni med sin omgivning. Dess innehavare ser alltid slitna ut och har sett sina bästa dagar.

Vad är det som jag har beskrivit ovan egentligen? Jo, den gula mustaschen förstås. Vad är egentligen grejen med att ha en gul mustasch? Det kan ju inte finnas någon frisk människa på denna jord som tycker att en gul mustasch är attraktiv.

Hur skapar man en gul mustasch? Jag har två teorier:
1) Den har gulnats av mångårigt rökande.
2) Den har gulnats av snor.

Ingen av punkterna 1 eller 2 kan anses vara någon förmildrande ursäkt för att gå omkring med en oattraktivt gulfärgad mustasch.

Egentligen vill jag mest samla alla gulmustaschade farbröder i en stor skamvrå, där de alla i någon sorts förnedrande ritual blir tvångsrakade av en hårdhänt barberare av den gamla skolan. Men jag är också ärligt nyfiken på att få reda på hur de tänkte när de valde att behålla en mustasch som med tiden färgats gul. Eller, hemska tanke, hur de tänkte när de medvetet odlade fram sin gula mustasch.

Finns det rentav någon gulmustaschad kuf som läser detta inlägg? Var inte blyg! Kliv fram och förklara ditt mystiska val av ansiktsbehåring för oss som inte har förstått grejen med gul mustasch.

7 kommentarer:

Stella Sweden sa...

Åhhh...fi sakran! Sååå oattraktivt...jag tror att de är LATA helt enkelt! Ja...SÅ måste det vara!

Thérèse sa...

Jag tycker att mustasch är ganska osnyggt på dom flesta oavsett om den är gul eller inte

Jah Hollis sa...

SS: Var glad att du slipper raka dig. Tristare sysselsättning får man leta länge efter.

Cliff Hanger sa...

Stella Sweden - Så är det nog!

Thérèse - Passa dig, jag har mustasch... (fast mera av typen förvuxen stubb än renodlad mustasch, så jag tar inte åt mig så mycket. Och min mustasch är definitivt inte gul).

Jah - Hur vet du att hon inte rakar sig...? :-)

Thérèse sa...

Ha ha , jag var lite orolig för det;) men du tillhör säkert dom få som passar det. Jag tror definitivt inte din är ofräscht gul

Jah Hollis sa...

Hm!
Det vet jag naturligtvis inte, men jag ville inte komma med några antydningar. :-)

Cliff Hanger sa...

Thérèse - Självklart passar jag i den. :-)

Jah - Du är en ädel man. :-)