söndag, mars 23, 2008

Frusen apa

Nej, nu tycker jag faktiskt att Kung Bore får ta och ge sig. Det är inte meningen att man ska behöva halka runt med bussen under påskhelgen. Och det kan verkligen inte vara meningen att man ska behöva känna sig som en bandysupporter när man bevittnar generalrepetitionen inför den allsvenska fotbollspremiären. Genrepet äger rum på Söderstadion på tisdag och jag antar att man snällt får dra på sig långkalsonger om man inte ska få köldskador. Men det finns faktiskt de som har det lite värre. Jag hörde att det var 41 minusgrader i Nikkaloukta i natt. Hur klär man sig för sådana temperaturer? Hur många långkalsonger har man?

Risken att man kommer att känna sig som en frusen apa på tisdag känns inte obetydlig. I sista stund inför vårpremiären meddelar nämligen Hammarby att vi i klacken ska behöva kolla på fotboll genom ett nät. Det känns inget vidare. Likt en apa i en bur kommer mitt perspektiv vara förargligt rutmönstrat på tisdag och hela säsongen. Hade jag vetat detta hade jag garanterat köpt säsongskort på någon annan sektion. Jag trodde att det var ett annat stockholmslags supportrar som hade ensamrätt på öknamnet apor, men nu klistras detta indirekt tyvärr även på oss hammarbyare, av våra egna. Hammarbyhöjden utvecklar dessa tankar bra. Uppdatering: Även här framförs bra argument mot kastnätet.

Är det förresten den allsvenska premiären för Bajens klack som "1000 apor - burarna öppnas i april" syftar på?

When I´m in the fart vill jag också passa på att gnälla om distributionen av säsongskort. Det är samma visa varje år. Av någon anledning får man alltid säsongskortet i sista minuten. På tisdag har jag gratis inträde mot uppvisande av detta kort. Det vore roligt om jag hinner få mitt kort hemskickat till dess. Jag betalade ju ändå för det i december...

Trots allt gnäll ser jag ändå självklart väldigt mycket fram emot att få se Hammarby på Söderstadion igen. Det ska bli väldigt roligt. Och i början av säsongen kittlar allsången av "Just idag är jag stark" alltid lite extra.

7 kommentarer:

Stella Sweden sa...

Det är inte meningen att "man" ska behöva räfsa bort snö på en hel jävla kulturanläggning när det är VÅR!
Men det är vad jag pysslade med under första jobbtimmen idag!

(vi hittade inte några snöskovlar)

Jah Hollis sa...

Ni får väl kalla er De 1 000 apornas armé. :-)
Är Kentas låt en Bajensång? Jag hörde den på nattradion när jag åkte hem härom natten. Sjunger alla med samma skrovliga röst vid matcherna?

Cliff Hanger sa...

Stella - Eftersom du snarare är kvinna än man tycker jag att man kan rafsa snö - inte kvinna. ;-)

Jah Hollis - Nja, så mycket ska vi inte smickra Schulmännen... Men det var en fyndig tanke.

Kenta var ju urbajare, så alla hans låtar är per automatik bajenlåtar. Och ja, alla i klacken har skrovliga röster. I alla fall efter fem minuters engagerat sjungande. :-)

londongirl sa...

Var ute och körde på vägar strax norr om stadens tullar och shit vad det var halt i kväll!
Kör försiktigt med bussen!

Sång och sång....mest TALkör tycker jag...skrovlig sådan. ;-)

Cliff Hanger sa...

Londongirl - Jag hade turen att vara ledig idag. Är även ledig i morgon (tisdag). :-)

Nä, det var väl ingen talkör... Hördes musiken i bakgrunden för dåligt kanske? Det kanske bidrog till intrycket i så fall.

Jah Hollis sa...

www.nikkaluokta.com/
Det är svårt att stava till det.
Undrar om det finns något Illaluokta?

Cliff Hanger sa...

Jah - Jo, jag märkte min felstavning i efterhand, men jag orkade inte bry mig om att ändra. Med tanke på alla konstiga ortsnamn som finns vore det inte helt förvånande om det finns ett Illaluokta också.