måndag, augusti 18, 2008

Frekvens

Jag vet inte hur ni andra som bloggar känner det. Men jag drabbas av en släng av skuldkänsla, eller åtminstone av ett behov av att förklara mig, om jag inte uppdaterat mig på ett tag. Så här kommer det: 12 augusti tvingades jag tillbaka till arbetslivet och har därför av förklarliga skäl inte lika mycket tid till att blogga (eller kommentera på andras bloggar) som under min sju veckor långa sommarledighet. Man behöver i och för sig inte alltid jättemycket tid för att skriva ett blogginlägg, men det är annat som ofta prioriteras om man är borta 9 - 11 timmar om dagen, har en nyfödd dotter hemma och dessutom en del annat skoj eller tråkigt i kalendern. Fast ibland tar förstås blogglusten tag i en tillräckligt mycket ändå för att man ska sätta sig och plita ihop någonting. Vi får väl se hur det blir framöver. Det ligger i alla fall en del idéer i pajpen, som det heter på nutidssvenska. Och därmed är ett väldigt torrt men någorlunda terapeutiskt inlägg till ända.

11 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Jag har rätt stort tålamod med sådant. Jag länkar till en del bloggare på min egen blogg och en del av dom har ibland inte skrivit ett inlägg på månader.
Men oftast så kommer det något förr eller senare så jag håller pajplajnen öppen.

Sånger från nedre botten sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Pash sa...

Känner igen mig alltför väl i dåligt bloggsamvete. Hade precis tänkt att skriva ännu ett ursäktande inlägg som förklarar. Tramsigt egentligen.. :)

londongirl sa...

Äh man ska int eha dåligt samvet för sånt....

Huvudsaken är att det kommer nåt NÅN gång. Trogna läsare väntar. :-)

Men du....nu vet jag att jag tjatar men.... en liiiiiten bild på henne kan du väl lägga in innan hon tar studenten!! Please!

Pumita sa...

Jo, jag brukar också berätta när jag ska vara off line mer än ett par dagar trots att det är lite larvigt. Det kommer när det kommer... rätt smart att ha nån slags reader för att hålla koll på uppdateringar. Och skulle man missa så handlar det inte om liv och död... tror jag. ;D

- ©Hasselgren™ - sa...

Hmmm....
1. Man är aldrig skyldig någon annan att uppdatera sin blog (möjligtvis sig själv då...).
2. Prioriteringen är helt rätt av dig.
3. Om man använder mailfunktionen så kan man maila inläggen när man känner för det.
4. RSS är perfekt, då ser man direkt när någon uppdaterat sig.
5. Varför gör jag en lista för?

Keep it up =)

\\S

- ©Hasselgren™ - sa...

Hmmm....
1. Man är aldrig skyldig någon annan att uppdatera sin blog (möjligtvis sig själv då...).
2. Prioriteringen är helt rätt av dig.
3. Om man använder mailfunktionen så kan man maila inläggen när man känner för det.
4. RSS är perfekt, då ser man direkt när någon uppdaterat sig.
5. Varför gör jag en lista för?

Keep it up =)

\\S

Jah Hollis sa...

Varför har du gjort t-v-å listor för??? Och likadana??? :-)

malin sa...

Du har rätt jag kommenterar alldeles för sällan. Men jag läser!

(Hm, nu skulle jag kunna ta tillfället i akt och hävda att jag börjar kommentera mer frekvent när du skriver mer frekvent! Ja! Så vänder jag hela skulden på dej! Jaa!)

Och du, vi har RSS, så vi ser när du dyker upp i loggen. Inget dåligt samvete needed alltså.

Thérèse sa...

Jag känner igen det där. Brukar också få lite dåligt samvete om jag inte bloggat på några dagar. Ganska fånigt egentligen för man behöver väl bara skriva när man har lust och idéer. Under en vecka i somras var jag hemma och ledig men gick inte in på bloggen alls. Min blogglust är lite ojämn. Ibland kan jag skriva flera inlägg på en dag och ibland har jag varken lust eller något att skriva om på flera dagar. Det har funnits tillfällen då jag tänkt sluta för jag varit lite less men efter några dagar har blogglusten alltid kommit tillbaka.

Cliff Hanger sa...

Jah Hollis - Trogna bloggvänner uppskattas. :)

Pash - Visst är det tramsigt. Men det ger lite sinnesro i alla fall, och då är det värt att tramsa lite. :)

Londongirl - Jo, jag tycker att det är alldeles för roligt att blogga för att lägga av, så det är ingen risk att det händer på ett bra tag. Och nu har jag lagt upp tildabilder! :)

Pumita - Skönt att det finns fler som är tramsiga och larviga. :)

Hasselgren - 1. Nej, men man vill ju behålla sin läsekrets och man vill inte verka oartig som är så dålig på att besöka andras bloggar (men tack ändå). 2. Tack, du om någon borde veta. 3. Förstår itne varför det skulle vara mer effektivt. Möjligen om man mejlade via mobilen då, men jag mejlar aldrig via mobilen, tror att jag avsagt mig den funktionen, om jag inte minns fel. 4. Jag måste lära mig RSS någon gång. Men just nu har jag inte så mycket användning för det, eftersom jag ändå inte har för avsikt att ha jättekoll på alla bloggar som jag gillar. 5. Det är aldrig fel med listor. :) Keep it up själv! :)

Malin - Okej då, du får godkänt. ;)

Thérèse - Som sagt (skrivet) - jag tror att det handlar om att man vill vara rädd om sina bloggvänner. Och man vill inte att bloggläsarna ska försvinna.