tisdag, november 03, 2009

Tvätta pengar

"Kemtvättar används ofta för att tvätta pengar", sa en väns pappa häromdagen.

Jag vet inte om han syftade på att folk ofta glömmer sedlar i fickorna, men jag tror inte det. Hur som helst, vad det än gäller låter det som en riskabel verksamhet med kemtvättar som tvättar pengar.

Att kemtvättar ägnar sig åt kriminell verksamhet är dock inget nytt för mig. De som driver kemtvätten precis där jag bor åkte för inte så länge sedan fast för att ha sålt en massa smuggelsprit till minderåriga. De hade tonvis med sprit på lager. Konstigt nog behövde de aldrig stänga igen efter polisens razzia.

5 kommentarer:

Jah Hollis sa...

För många år sedan brukade jag handla (vitlöks)färskost och lite annat smått och gott i en liten iransk (ägd av en iranier) butik vid Möllevångstorget i Malmö. Jag blev något förvånad när polisen senare slog till mot denne genomsympatiske butiksinnehavare och tog hela hans spritlager som han sålde från under disk.

Cliff Hanger sa...

Snopet. Men jag tror att det finns många med lite tvivelaktig moral som kan vara trevliga. Vad gott det lät med vitlöksfärskost (jag antar att du menade en sorts ost, även om jag först läste det som en sorts kost)!

Tankevågor sa...

Ja verkligen konstigt! (att de inte behövde stänga igen efter beslagtaget)
Men det fanns väl nåt kryphål som de klarade sig igenom...

Jah Hollis sa...

Färskost kan ju läsas som någon kost som består av färs. Till exempel köttbullar.
Men detta handlade om färsk-ost, bredbar ost med mycket vitlök i. Gott som bara den.

Cliff Hanger sa...

Londongirl - Kryphål eller korruption, det är väl nåt av de alternativen.

Jah Hollis - Mejla lite sån där ost till mig! ;-)