måndag, september 29, 2008

Förra veckans pucko

Vid en busshållplats står en kille och väntar på bussen. I handen har han några små plastbitar. Det ser ut som bitar av plastfilm - sådan typ som finns runt till exempel cigarettpaket. Dessa plastbitar vill han inte stå och krama i handen längre. Han vill slänga dem. Men han vill inte slänga dem på marken eller i en papperskorg. Nej, i stället går han fram till en gatubrunn och släpper ner plastbitarna i den, fullt omedveten om att denna handling kommer att ge honom utmärkelsen förra veckans pucko och en fet virtuell dumstrut på ett vittnes blogg några dagar senare.

Jag menar, det är ju inte bara själva nedskräpningen i sig som är puckad. Nej, det dummaste är att han måste ha trott att det var bättre att slänga plasten i brunnen än på marken, för annars fanns det ju ingen mening med att gå bort till brunnen. Men jag är tämligen övertygad om att det tvärtom är sämre för miljön att slänga plast i brunnar än på marken, även om inget av alternativen är bra. Och hur som helst är det alltid puckat att skräpa ner. Särskilt när det är helt omotiverat.

Till puckot vill jag säga: Släng inte skräp i brunnen, släng dig i brunnen!

Och om ett annat pucko som slänger saker (eller närmare bestämt människor) i brunnar kan du läsa här.

7 kommentarer:

Pumita sa...

Haha! Det som inte syns, finns inte! Så funkar många människor, tror jag. Som strutsar och med mycket liten hjärna.

stellasweden sa...

En del stoppar huvet i sanden!
En del kommenterar på min blogg som om att jag vore en idiot! (inte du) Men DEN som gör så är ett likadant pucko som ditt, helt utan hjärna!
Tack!

(för att jag fick utlopp)

;)

Jah Hollis sa...

Det påminner mig helt osökt om detta:
jahhollis.blogspot.com/2007/12/konsten-att-blneka-till-ngot-man-gjort.html

Man upphör aldrig att förvånas över den mänskliga artens beteende.

londongirl sa...

Suck vilka korkade människor det finns!

Förr fanns Mullegrupper i förskolorna som var en förespråkare för miljön. Men de verkar vara ett utdöende släkte de där Mullefröknarna.

Sird sa...

Aldrig bra med nedskräpning. Men det låter ju extra korkat att anstränga sig för att nå maximal nedskräpning. Ja, pucko.

Cliff Hanger sa...

Pumita - Nu tycker jag allt att du är lite elak mot strutsarna! ;-)


Stellasweden - Nu blir jag nyfiken. Vad kan det vara för ett pucko? Du är ju däremot inte en idiot, bara lite crazy. :-)

Jah Hollis - Nej, det är många olika sorters skruvar som kan vara felskruvade hos människor. Får kolla upp ditt inlägg.

Londongirl - Är de utdöende? Jag kan i alla fall trösta med att alla förskolor i min förort har ekologisk naturprofil. :-)

Sird - Exakt.

stellasweden sa...

Tack!
;)