måndag, september 01, 2008

Bussförare i högklackat

Jag har nu jobbat som bussförare sedan 2000, med undantag från ett friår 2005-2006, då jag påbörjade en lärarutbildning. Jag har alltså jobbat ganska länge (mycket längre än jag trodde att jag skulle göra när jag började) som bussförare. Men häromdagen fick jag efter alla dessa år för första gången se en kollega i högklackat, på väg för att ta ut en parkerad buss. Jag vet inte om hon hade med sig andra skor att köra i, men oavsett vilket har jag svårt att se en vettig anledning för en bussförare att gå i högklackat klockan 05.40 på morgonen (skulle möjligtvis vara som civil, hemramlande från någon nattklubb). Jag är också osäker på om det är tillåtet att framföra en av företagets bussar med sådan fotbeklädnad. Får väl testa själv någon gång.

8 kommentarer:

Andreas sa...

Hon kanske skulle göra nåt efter jobbet där skorna passade?

Anonym sa...

I gbg finns det en kvinnlig bussförare som ibland springer runt med högklackat. jag har hört av säkra källor att hon har blivit tillsagd av ledningen att hon inte får ha sådana skor (för det är väl framför allt trafikfarligt?). Dessutom brukar samma kvinna byta om i ett hörn på drottningtorget där bussar och spårvagnar stannar och där tusentals människor passerar dagligen. Hon har haft spets och kortkorta kjolar på sig. Dessutom är hon alltid stressad och verkar försenad till sina bussbyten. Det är nästan så att man misstänker att hon jobbar extra (så att säga...) utanför bussyrket...

malin sa...

Jag vet inte om jag är särskilt skeptisk till högklackat. Jag har en vän som faktiskt rör sig bättre några centimeter upphöjd än i ett par platta sneakers. Och senast 100 meter högklackat avgjordes vann segraren på 16,97 sekunder, så jag antar att det går att fungera hur väl som helst.

Dock kan jag inte ta tre steg utan att bryta foten, så jag vet inte vad jag pratar om.

londongirl sa...

Jag vet att det går att köra båt i högklackat....det är bara krångligt först när man ska hoppa av och lägga till...

Men jag kör ju hellre båt än bil....buss inte ens att tänka på! Beundrar såna som du som kan köra såna åbäkiga grejer som bussar. ;-)

stella sweden sa...

hmmmm...som ganska liten (o med små fötter) så är det en fördel att fördel att köra bil i högklackat, du vet, man vilar på klackarna för o nå upp till pedalerna, som troligen är skapta av män, och fööör män?

Annars får kvinna sitta med fötterna i luften o de kan bli lite tröttsamt...

;)

Cliff Hanger sa...

Andreas - Bra teori, men jag är skeptisk. Varför inte bara byta om efteråt i så fall?

River - Hehe, bussförare ÄR ett sexigt jobb... ;-)

Malin - 100 meter högklackat finns alltså - man lär sig något nytt varje dag - tack för det! :-)

Loondongirl och Stella Sweden - Okej då, jag får väl ta tillbaka mina idéer om den generella trafikfarligheten med högklackat. Här lärde jag mig också något nytt. Fast i fötterna på fel kvinna (eller man) torde högklackat vara rätt farligt i alla fall.

Thérèse sa...

Jag har inga problem alls att varken gå eller köra i väldigt höga klackar. Gör det gärna och ofta även om jag också gillar att gå omkring i och köra i gamla slitna gympadojor. Så prova det är inte det minsta svårt , jag lovar. Tycker det verkar vara knepigare att köra buss. Verkar svårt och komplicerat att manövrera ett så stort fordon men jag har som sagt bara b-körkort.

Cliff Hanger sa...

Thérèse - Hon hade stilettklackar, det måste väl ändå vara svårare än andra högklackade skor? Men jag får väl helt enkelt prova... Köra buss är som mycket annat en övningssak, men visst boggibussar är lite extra svårmanövrerade. Och vid blixthalka får man verkligen sin yrkeskompetens (och sin tur) prövad...