torsdag, juli 31, 2008

Respektlöst bemötande x 2

Fråga:
Bemötande

Till Personalplanerare ****** ************ 2008-07-24:

Hej ******.

Jag tog illa vid mig av vårt samtal igår. Efter vårt samtal pratade jag med en gammal kollega från ******-garaget. Vi kunde båda minnas att det ibland varit tjänsteval i såväl september som i oktober tidigare år.

Eftersom jag mindes att tjänstevalet på senare år skett i augusti, ringde jag igår och frågade om det var på gång. Som sagt var det ren tur att jag kom på detta. När man är långledig håller man sig av naturliga skäl inte lika uppdaterad om vad som händer på jobbet. Och här på ***** (arbetsplatsens elektroniska nätverk, min anm. i efterhand) stod det ingen information om tjänstevalet på förstasidan (även om jag efter vårt samtal upptäckte det på annan plats). Jag tycker att infon om tjänstevalet borde ligga överst på förstasidan fram till sista inlämningsdagen. I semestertider är det också extra viktigt med tydlig information.

Och oavsett hur kunnig och välinformerad jag är (eller inte är), hade du gärna fått undvika att säga "det är ju bara i augusti varje år" (om tjänstevalet, min anm. i efterhand), vilket lät hånfullt och som att jag borde veta bättre. Med hopp om ett professionellt och vänligare bemötande, *****.

Svar:
Från: Personalplanerare ***** *********** 2008-07-24
Hej och tack för dina synpunkter.

Mvh *****


Hur ska jag tolka personalplanerarens svar egentligen? Det är ju mest ett antisvar.

7 kommentarer:

Pumita sa...

Det låter som ett autosvar typ "vi har tagit emot din ansökan". Urdåligt!

Anna Malaga sa...

Jag tycker att du kan tolka det som ett "jag skiter i vad du tycker".
Trist!

TeachGirl sa...

Standardsvar 1.0. Gud så dålig stil!

Studiomannen sa...

Det där var en loska i ansiktet!

Thérèse sa...

Dålig stil! Tänkte bara tala om att jag länkat dig (det är väl god blogg-sed att nämna länkar tror jag) , skrev ett inlägg om när jag var liten, kunde inte låta bli att länka ditt några dagar gamla inlägg då.

Cliff Hanger sa...

Okej, då vet jag vad planeraren menade. Jag var också inne på att det kunde betyda något i stil med "den som tiger samtycker" (om planeraren hade tyckt att jag skrev något helt galet hade den kanske reagerat på det i sitt svar).

Det ironiska är att jag fick ett sådant svar när jag bad om ett vänligare bemötande... Respektlöst ggr 2 alltså.

Thérèse - Jag har sett ditt inlägg, som var intressant och det var kul att du länkade också (och jo, det tillhör nog god bloggsed). :)

Cliff Hanger sa...

Kan tillägga att det kändes i a f bra att skriva till planeraren om vad jag tyckte, och inte bara ta skit utan vidare. Men jag ska nog inte trappa upp detta. Kan (tyvärr) vara beroende av planerarens hjälp i framtiden.