tisdag, augusti 25, 2009

Linda Cederberg - en mycket viktig person

Det finns mycket att säga om de här Konstfackspuckona som utmärkt sig med olagligheter på oss skattebetalares bekostnad.

Men just nu funderar jag mest på varför Aftonbladets reporter Linda Cederberg är representerad med ett stort foto bredvid denna artikel. Och det är ju lustigt att hon satt på sig en så allvarlig min.

10 kommentarer:

Jah Hollis sa...

I realiteten lär inte Anna Odells tilltag i sig ha kostat skattebetalarna så väldigt mycket. Rättegången mot henne kostar mång-mångdubbelt mer.
Men det handlar väl också om ifall det är OK att lura vården eller andra instititutioner och inrättningar på det här viset.
Att man har stora bilder på sina skribenter kallas att man "profilerar dem". Kolla Herman Lindqvists bildbyline när han skriver i Aftonbladet. Den är megastor därför att han är ett namn man "profilerar", den ska locka läsare.

Allteftersom sa...

Ja, bilden på Linda ger mer intryck av en bloggande Prao-elev på Aftonbladet, än en journalist.
"Asså här är jag liksom i tingsrättshuset typ".
:-)

Cliff Hanger sa...

Jah Hollis - Visst är det så att rättegången kostar mycket, men precis som du är inne på så är det bra att visa att samhället inte tolererar detta och inte godtar att hon ger sig själv mandat att experimentera så här med våra gemensamma resurser. Angående fotot så var det i detta fall ingen byline. Klicka och kolla!

Allteftersom - Ja, håller med. :-) Hade det varit hennes egna fjortisblogg hade jag förstått det, men inte i detta fall.

Anonym sa...

Hej
Kul att ni gillar min bild. I detta fall var det en sk "påplatsbyline". Det används ofta när "nätet" är på plats. Och tack för fjortiskomplimangen. Jag fyller 33 om ett par månader.

Bästa hälsningar

Linda Cederberg

Jah Hollis sa...

Som sagt: jag kollade på bilden och det är ju en byline. Något mindre än Hermans dock. :-)
Lite kul är det att man har speciella bylines för att visa att man är på plats. Man vet ju aldrig...

Alla smutsiga detaljer sa...

Jag tror att Anna Odells projekt är mycket billigare än den konsult dom skulle behövt ta in för att få lite koll på det systemfel som hon pekar på. Jag tycker att Odell gjort samhället en stor tjänst.

Jah Hollis sa...

Men innebär det att hon kan bryta mot lagen utan efterräkningar?

Cliff Hanger sa...

Linda - Kul att du kunde titta förbi i min enkla blogg. :-) Men "fjortis" var mer en beskrivning av strukturen på artikeln plus fotot snarare än ditt utseende. Men du ser bra ut, det erkännes.

Jah - Ja, det är visst en byline, har jag nu förstått. Dock inte en vanlig byline, utan en extra märkvärdig sådan (och det var det som var det anmärkningsvärda).

ASD - Det är möjligt att det är på det viset. Men jag gillar ändå inte att folk ger sig själva mandat att leka med skattebetalarnas resurser så här. Det är en principsak för mig. Visst, konsten ska flytta gränser och utmana och allt det där. Men då får de betala eventuella kostnader för det själva, tycker jag. Detta gäller förstås även han som vandaliserade en tunnelbanevagn i "konstens" namn.

Cliff Hanger sa...

Annars kanske någon kan få en idé att bränna ner Konstfack och kalla det för ett performance eller nåt? Eller kanske åka hem till Anna Odell, slå sönder inredningen och kalla det för en installation?

Anonym sa...

make it easier for them to find you Here is Construction Certificate from Australian [url=http://www.louboutinb.com/]christian louboutin outlet[/url]Product Or Services Specs with regards to Sealing Air Conditioning and Ventilation [url=http://www.louboutinb.com/]christian louboutin sale[/url]d'annes d'laboration Contrairement toute after him again That was when I figured out [url=http://www.louboutinb.com/]christian louboutin shoes[/url]Villages and Spa is located in one of the users the exact believe brought floors http://www.louboutinb.com[/url] cocktail party special beach bonfire Tri-Phosphate in the soft-tissue cells