söndag, oktober 05, 2008

Jag kommer ut

Jag hörde den ultimata "komma ut-låten" på radio idag. Och tanken slog mig att det är banne mig dags för mig att också komma ut. I dryga 31 år har jag levt utan att outta mig, även om många som känner mig lite närmare har kunnat ana vilken läggning jag har. Härmed tillkännager jag därför.... *trumvirvel*....: Jag är heterosexuell!Låten känns kanske... inte 100 % macho, så att säga. Men man behöver ju verkligen inte vara macho för att vara hetero, om nu någon förvirrad typ läser detta. Det är om inte annat jag själv och Village People tydliga exempel på. Undrar förresten om I´m coming out verkligen handlar om att komma ut med sin sexuella läggning? Hur som helst har den en väldigt passande text för det syftet.

Om man ska vara snäppet allvarligare så är det ju verkligen ingen stor grej att "komma ut" som heterosexuell. Knappast något kontroversiellt. Men detta speglar ju också vilken skillnad det ofta är att komma ut som HBT-person. Det banala, eller rent av löjliga i att komma ut som hetero speglar hur svårt det kan vara att komma ut som homosexuell, bisexuell eller transperson. Ja, som hetero behöver man aldrig ens komma ut, eftersom detta är normen, medan HBT-personer får komma ut många gånger om i alla möjliga nya sociala sammanhang som kantar livets väg. På arbetsplatsen, på festen, i föreningen o s v. Hela tiden får man vara beredd på risken att mötas av intolerans. Som heterosexuell behöver man aldrig tänka på någon sådan risk på grund av sin läggning. Det är värt att tänka på, tycker jag.

Så nu, i solidaritetens namn (och för att jag hörde en så passande låt), kommer jag ut.

5 kommentarer:

londongirl sa...

Ja i såna fall vill jag också komma ut.
Fast det var ju en himla stormig dag att gå ut på.
Det har varit skyfall varenda gång jag har gått ut i dag. ;-)

Cliff Hanger sa...

Hö hö... lustigkurra där! :-) Det var ett riktigt hundväder idag. Men jag tog i alla fall en sen promenad på kvällen, och då var det varken blåsigt eller regnigt, bara väldigt mörkt.

Tankar hos Omar sa...

kan man se det här som ditt första HBTQ politiska inlägg?
Jag tyckte det va fint. Välkommen ut ur garderoben

Cliff Hanger sa...

Omar - Det kan man! (fast skit också att jag glömde Q). Om du tyckte att det var fint så känns det bra. Tack för välkomnandet ut ur garderoben. :-)

Tankar hos Omar sa...

Det gör inget att du glömde Q:et. Det är inte riktigt vedertaget än och inte ens höjdarna pratar alltid om Q:et i samband med HBT