onsdag, februari 14, 2007

Back in the bibblan´s saddle again

Hej, detta är Cliff som är tillbaka igen. Jag är en idiot. Satt nyligen och skrev ett inlägg här på bibblan. Såg tiden mot inloggningens slut ticka ner. Det blinkade till och med rött på skärmen för att varna för att nedräkningen börjat. "5 minuter kvar på inloggningen", "4 minuter kvar på inloggningen", "3 minuter kvar på inloggningen". Och så vidare. Jo, jag såg alla de där tydliga varningarna. Trodde väl att jag hade läget under kontroll. Förträngde att jag är en tidsoptimist av stora mått. När det var en minut kvar började jag knappa in "word verification" för att spara inlägget (hade lika gärna kunnat publicera det då det var klart). Döm om min förvåning och snopenhet när jag loggas ut ur datahelvetet i samma sekund som jag klickar på "Save as draft"! Det där var ingen minut! Det var högst 20 sekunder! Men visst, jag är en idiot. Jag visste att det inte var någon efter mig som hade bokat datorn och jag hade lätt kunnat spara tidigare och fortsatt efter nästa inloggning. Surt sa räven.

Jag var som hastigast inne på Statcounter för att kolla hur min improduktivitet på denna blogg har påverkat besökssiffrorna. De hade inte påverkats särskilt mycket alls faktiskt. Vet inte riktigt hur jag ska tolka det. (3 minuter kvar på inloggningen nu... ska inte göra samma misstag igen... ska spara, logga ut och logga in igen...återkommer snart). Kanske vill folk med detta på något skruvat sätt visa att de uppskattar att jag inte uppdaterar? Kanske är folk genuint intresserade för när denna blogg ska komma igång igen? Eller också är det bara en konstant massa av runt 80 % som snedsurfat hit av misstag (de där "porsurfarna", ni vet). Men de övriga 20 procenten, de är bra. Det är de sannerligen. Tack för kommentarerna hörni! Jag lovar att svara när jag har mindre tidspress.

Tänkte skriva lite om hur förvånansvärt lite internet-abstinens jag har haft, hur kul det ändå är att skriva igen, hur många nya kompisar jag fått via min vän fröken Yahoo trots att jag inte vårdat relationen med henne på sistone, varför jag sitter på bibblan och skriver detta trots att vi numera är bredbandsuppkopplade hemma. Plus lite till. Men nu ska jag åka och hämta min hjärtevän. Annars kommer hon att morra. Och även tidsoptimisten i mig börjar bli orolig för att jag inte ska hinna hämta henne i tid. Jag får ta allt det där en annan gång. Det får bli cliffhangers, helt enkelt. En sak är i alla fall säker: Det dröjer inte lika länge till nästa uppdatering.

Och bara för att det är alla hjärtans dag: Kram på er, alla goa bloggare och annat löst folk!

23 kommentarer:

lisa sa...

Åh! Äntligen tillbaka! Jag hade nästan gett upp! Underbart!

malin sa...

Kolla - han lever!

Elin sa...

Mycket glad att åter se dig 'levande'.. men är påväg att bli lite besviken...

"trots att vi numera är bredbandsuppkopplade hemma."

Och förklaringen lyder?

;) Välkommen tillbaka!

Shadow sa...

Ah, you're back! Good!

Stefan sa...

a bussdriver som erkänner tidsoptimisten i sig...spännande ;)

välkommish igen mannen/Stefan

El_Pedro sa...

en dag till och jag hade raderat länken hos mig och föralltid pratat illa om denna blogg.

men du hade tur och levererade i sista sekund.

gött att du tebax på banan :)

Vild-hallon sa...

Välkommen tillbaka!

Andreas sa...

stefan: Kunde inte sagt det bättre själv!

Haaaaaaaahahahhahahahhaa! On the spot man!

smultronpaj sa...

Skönt att se att det finns fler som har uppehåll ofrivilligt pga bredbandsbolaget. Vi flyttade nyss också och fick veta att det bara skulle vara att ringa när vi flyttat och fixat nytt teleabbonemang (för ip-telefonin kunde vi inte flytta med)så skulle de vips fixa vårt internet efter det. När vi väl hade fått telefonen ringde vi dem men då skulle det plötsligt ta ca 6 veckor att fixa. Då ledsnade vi; sa tack för ingenting och bytte leverantör. Skit BB.

Mosstrollet sa...

hej hej :D

Per sa...

Skönt att du är tilbaka! Har haft en svacka själv, men har börjat komma igång lite nu igen. Det får bli lite youTube tror jag.

Gloom sa...

Det är med stor glädje och förtjusning som jag citerar dig: "Hej, detta är Cliff som är tillbaka igen. Jag är en idiot."

Skönt att få det bekräftat av dig själv!!!

Kristian Lagerfeldt sa...

Kul att du är tillbaka!!!!

Stefan sa...

*host harkel*

hallååååå?

någon hemma?

Anna Malaga sa...

Välkommen tillbaka!
Du kan ju alltid ta det som att du är intressantast med munnen stängd? ;-)

londongirl sa...

Vad kul att du är här igen....eller är du det? Vad menas med det där "trots att vi nu har bredband hemma"....VARFÖR sitter du då på bibblan och räknar minuter på din inloggning ???
Har fru Hanger lagt beslag på datorn där hemma?

Studiomannen sa...

"En sak är i alla fall säker: Det dröjer inte lika länge till nästa uppdatering"

Då lovar jag att titta in oftare också, min vän... Skam till sägandes läste jag detta först idag den 24 februari...

Sir Realistic sa...

Har allt gått bra? Pausar en hel del jag oxå men tittar in då och då...

Matildas fikarum sa...

Internetabstinens. Jo, jo. Den kan jag allt om.

Cliff Hanger sa...

Lisa - Jag förstår dig. Men jag är inte som alla andra som bara försvinner utan att säga hej då. Det skulle aldrig falla mig in. Men det blev lite galet, då det dröjde långt med uppdatering efter detta inlägg.

Malin - It´s alive!

Elin - Förklaringen: Vi blev lovade att vi skulle ha bredbandsleverans 12 februari. 14 februari försökte vi koppla upp oss, men det funkade inte. Nästa besked var att vi skulle få internet 19 februari. Inte heller då funkade det. 23 februari kom "Nätverksakuten" (jobbar för Bredbandsbolaget) hem till oss
och kollade våra uttag. Han fick ingen signal och konstaterade att det måste vara en felkoppling på telestationen eller någon annanstans. Nätverksakutkillen sa då att tekniker skulle skickas ut och inom två-tre dagar skulle vi ha internet. 28:e februari kom så en gubbe från Eltel hem till oss och rättade till den felkoppling som någon gjort på nån dosa i vårt lilla bostadsrättshus - någon hade kopplat till fel lägenhet.

Anledningen till att jag bloggade på bibblan var att jag inte ville att det skulle dröja för länge mellan mina inloggningar på mitt yahoo-konto och mitt Blogger-konto. Jag litade inte (med all rätt) på att vår internetleverans skulle fungera, trots att vi blivit lovade detta.

Shadow - Ja, NU i alla fall!

Stefan - Det konstiga är att jag i min yrkesroll har en mycket mer realistisk syn på tid än som privatperson. Det är faktiskt sant. :-)

El Pedro - Jag vet att du är hård men rättvis och jag kände din vrede där, via mitt sjätte sinne. :-) Hellre tillbaks på banan än på äpple...

Vild-hallon - Tack!

Andreas - Jag känner minsann till att du också kan vara en tidsoptimisst av rang!

Smultronpaj - Bra gjort! Sambon har bättre koll på alternativen än jag. Men om jag förstått saken rätt är det trots allt bäst för oss att ha BBB. Men egentligen borde man kanske dumpa dem, i ren protest.

Mosstrollet - Hej Hej! :-)

Per - Alla får ha svackor, bara man kommer tillbaka NÅGON gång.

Gloom - Jo, nog är jag en idiot. Men bara ibland. Och bara inom vissa områden, t ex tidsoptimism. Annars är jag för det mesta alldeles förträfflig. Trevligt att notera att du följer min blogg förresten. :-)

Kristian och Anna Malaga - Ja, NU i alla fall.

Stefan och Londongirl - Ledsen att jag försvann igen, men förklaringen finns här ovanför i svaret till Elin.

Studiomannen - Det där citatet stämde ju faktiskt, även om det inte alls var meningen att det skulle dröja så här länge. Anledningen till det finns som sagt i svaret till Elin här ovanför. Välkommen att titta in lite oftare, så lovar jag att titta in hos dig lite oftare också!

S R - Allt har INTE gått bra, men nu ska allt funka i alla fall.

Matildas fikarum - Hej! Vem är du?

Elin sa...

Men du.. nu får jag nästan lite dåligt samvete :S Jag skojjade bara. Fast jag vet, min humor går sin egna väg ibland.. Väldigt trevligt att du är tillbaka :)

Cliff Hanger sa...

Elin - Ingen fara, dina goda tankar lyser igenom. :-)

Andreas sa...

CH: Vadå KAN vara?

Jag ÄR tidsoptimism.