onsdag, december 27, 2006

Kundvagn


Jag tänkte dela med mig av en dröm som jag hade i natt. Eller i alla fall ett fragment av en dröm.

Jag drömde att jag skulle köra en busslinje som jag i drömmen hade kört dagen innan och även två dagar innan. Både de tidigare gångerna hade jag haft en fullt normal ledvagnsbuss (eller "dragspelsbuss" som de ibland kallas) på denna körning. Men denna gång stod det till min förvåning en kundvagn och väntade på mig vid hållplatsen i bussterminalen. Ja, just en sådan kundvagn som syns på bilden här uppe till vänster. Det kändes förstås väldigt konstigt. Jag minns att jag i drömmen tänkte att detta skulle bli knepigt. Några passagerare skulle jag förstås kunna köra i kundvagnen, men några skulle bli tvungna att gå bredvid, och linjen var ju flera kilometer lång.

Visserligen kallas passagerarna ibland för kunder, och bussarna kallas ofta för vagnar. Därför skulle man kunna kalla våra bussar för kundvagnar. Men att verkligen använda sig av the original kundvagn kändes bisarrt, även i dessa neddragningstider och även om det bara var i en dröm.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha, vilken rolig syn: en busschaufför (eller kundvagnschaufför för all del) körandes på en kundvagn med ett par passagerare i. Stannar och släpper av, tar upp några nya...

Cliff Hanger sa...

Extrem lågbudget är alltid tragikomiskt. :-)

Anonym sa...

Den dagen det sker så kommer jag nog hellre att börja cykla. Känns som det skulle gå fortare. ;)

Cliff Hanger sa...

Pash - Jag förstår dig. Så här i vintertider brukar det vara billigt att köpa cykel, så passa på att fynda! Det är nog bara en tidsfråga innan vi kör med kundvagnar. ;-)